G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Cimbom`dan ikinci zafer!

Cimbom`dan ikinci zafer!

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig`in ardından Ziraat Türkiye Kupası`nda da şampiyon olarak sezonu çifte kupayla kapattı.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası`nda bu sezon bol gollü sonuçlara imza attı. Şampiyon olduğu Süper Lig`de 34 maçta 60 gol atan sarı-kırmızılı takım, kupadaki 12 maçta rakip ağları 37 kez havalandırdı. Cimbom, kupada en farklı galibiyetlerini 9-1 ile FBM Makina Balçova Yaşamspor, 4-0 ile Manisaspor, 4-1`lik skorlarla Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Medicana Sivasspor, 4-2 ile de Eskişehirspor karşısında aldı. Son olarak Bursaspor`u 3-2 yenen sarı kırmızılı ekip, kupadaki maçlarda rakiplerinin 15 golüne engel olamadı.

DÜRÜST VE ALBAYRAK BURSA`YA GİTMEDİ

Şampiyonluk kutlamalarında yaşanan `sahneye çıkma` polemiği nedeniyle yeni başkan Dursun Özbek`e kırgın olan Abdurrahim Albayrak ile Ali Dürüst, Bursa`daki final maçına gitmedi. Buna karşın Özbek ve Duygun Yarsuvat ile yönetim kurulu üyeleri tam kadro tribündeydi.

SAHADA GERGİNLİK

53. Ziraat Türkiye Kupası`nın sahibini bulduğu gecede, gerek saha içi gerekse tribünlerde gerginlikler yaşandı. İlk yarıda Sabri Sarıoğlu ile Felipe Melo, ikinci devrede de Fernandao ile Sinan Bolat arasında itiş kakış yaşandı.

HAMZAOĞLU: SAHADA HOŞUMUZA GİTMEYEN ŞEYLER OLDU

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, final maçında şampiyon takıma yakışır bir oyun oynayıp galip geldiklerini ve ikinci kupalarını da aldıklarını söyledi. Hamzaoğlu, saha kenarındaki heyecanlı görüntüsüyle ilgili bir soru üzerine, "Beni saha kenarında heyecanlandıran şey, saha içindeki olmayan işlerdi. Bugün sahada hoşumuza gitmeyen şeyler de oldu. Sezonun son maçını oynamak kolay değil, o yüzden kenarda biraz heyecanlı göründüm, ama şükürler olsun oyuncularımız iyi bir oyun ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ: ÜZGÜNÜZ AMA BAŞIMIZ EĞİK DEĞİL

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçtan sonra, tecrübe farkının ön plana çıktığını belirterek, "Kötü oynarken oyunu soğutup yöneten Galatasaray, hamle yapıp iyi oynamaya çalışan bir Bursaspor vardı. Pozisyon bulmamıza rağmen bunları değerlendiremedik. Ben bütün oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Bugün hepimiz üzgünüz ama başımız eğik değil. Üzgünüz, çünkü onlara kupa vermemiz gerekiyordu. Sonuçta kupayı kaybettik, ligde de 6. olduk. Kendimizi başarısız addediyorum" dedi.

Şenol Güneş, Beşiktaş`tan teklif almadığını yineledi.

BURAK YILMAZ 939 GÜN SONRA HAT-TRICK YAPTI

Ziraat Türkiye Kupası finalinde 3 gol atan Galatasaraylı oyuncu Burak Yılmaz, 939 gün sonra bir resmi maçta "hat-trick" yaptı. Sarı kırmızılı ekibin Türkiye Kupası şampiyonluğuna imza atan Burak, daha önce 7 Kasım 2012 tarihinde deplasmanda Romanya temsilcisi CFR Cluj ile yapılan ve 3-1 kazanılan UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında 3 gol birden kaydetmişti.



Anahtar Kelimeler: Cimbom`dan ikinci zafer!
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli