G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

CUMHURİYETİN 87.YIL COŞKUSU

CUMHURİYETİN 87.YIL COŞKUSU

CUMHURİYETİN 87.YIL COŞKUSU

CUMHURİYETİN 87.YIL COŞKUSU 

Yıllar sonra ilk kez güneşli ve sıcak bir havada kutlanan Cumhuriyet Bayramı, birkez daha 7?den 77?ye Erzurumlular?ı biraraya getirdi.

Güvenlik tedbirleri dikkat çekti

CUMHURİYET?İN 87. kuruluş yıldönümü Hastaneler Caddesi üzerinde düzenlenen törenle kutlandı. Töreni izlemek isteyen vatandaşlar üzerleri ve çantaları aranarak içeri alındı. Özel harekat timleri yüksek yerlere konuşlanarak alanı kontrol altında tuttular. Vali Sebahattin Öztürk, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler`in vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla devam etti.

Vali Öztürk: Gurur doluyuz

DAHA sonra öğrenciler tarafından şiirler okunurkeVali Sebahattin Öztürk de, halka seslendi. Vali Öztürk, "Bugün Cumhuriyetimizin 87. yıl dönümü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı kahramanlarımızı ve kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve terör olaylarında hayatlarını kaybeden aziz şehit ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz? dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı