G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Davutoğlu partisini ne zaman kuruyor kadroda kimler var?

Davutoğlu partisini ne zaman kuruyor kadroda kimler var?

Siyaset arenasında gündem yoğun. Seçim telaşı ile birlikte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun kuracağı partiye ilişkin söylentiler ise artmaya devam ediyor. Davutoğlu´nun yeni partisi ile ilgili açıklama yapacağı öğrenildi.

31 Mart yerel seçimler bir yana gündemin bir diğer merakla beklenen olayı ise 11. Cumburbaşkanı Adbullah Gül ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun kuracağı iddia edilen yeni parti.

Kulilslere yansıyan bilgilere göre Ahmet Davutoğlu, 31 Mart´tan sonra yeni partiyle ilgili bir açıklama yapacak. Partinin ise Eylül ayında kurulacağı öğrenildi.

Davutoğlu´nun bu girişimi akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın geçtiğimiz günlerde miting meydanlarındaki bir sözünü getirdi. Erdoğan mitingde şu ifadeleri kullanmıştı:  ?Anlaşılan o ki, AK Parti çatısını beğenmeyip kendilerine başka mecra arayanlar var. Beraber yola çıktığımız insanlar şimdi bizim trenden inip başka trene biniyor?

Erdoğan işaret etmişti

Erdoğan´ın isim vermeden eleştirdiği ismin ise eski Başbakan Ahmet Davutoğlu olduğu söyleniyor. Davutoğlu´nun yeni parti çalışması yaptığı ve 31 Mart´tan sonra bir deklarasyon ile açıklayacağı ifade ediliyor.

Partide kimler var?

Bu kapsamda Davutoğlu´nun, ?AK Parti ister yüzde 35, ister yüzde 55 oy alsın biz yola çıkıyoruz? dediği iddia edildi. Abdullah Gül´ün parti kurucusu olmayacağı, AK Parti´li eski bakanlar Ali Babacan, Mehmet Şimşek ve Nihat Ergün gibi isimlerin ise bu hareketin içinde yer alacağı öğrenildi.

Hangi vekiller ile  temasta?

Yeni Parti hareketinin, AK Parti´den de 10 milletvekili ile dirsek temasında olduğu da bildirildi. AK Parti´li eski bakan, milletvekillerinin yönetici kadrosunda yer alacağı yeni parti, mayıs ayında yayınlanacak bir deklarasyon ile kamuoyuna duyurulacak. Açıklamada, Türkiye´nin ekonomi, dış politika, eğitim, kültür ve hukuk alanında ?çıkmaza´ girdiği vurgulanacak. 

internethaber



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı