G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Davutoğlu;Tek Başına iktidar olma şansı en yüksek parti Ak partidir..

Davutoğlu;Tek Başına iktidar olma şansı en yüksek parti Ak partidir..

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 14. kuruluş yıl dönümünde konuştu.

7 Haziran sonrasında ´Türkiye´de kriz çıkacak´ beklentisi içinde olanlar tam anlamıyla dumura uğradılar" diyen Davutoğlu, "Tek başına iktidar olma şansı en yüksek parti AK Partidir; herkes seçime hazır olsun" talimatını verdi.

Davutoğlu´nun açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

 "İki ayı aşkın bir süre geçti, milletimiz şahittir. 7 Haziran sonrasında ´Türkiye´de kriz çıkacak´ beklentisi içinde olanlar, birtakım kaos senaryolarını harekete geçirenler tam anlamıyla dumura uğradılar. O günden bugüne birçok zorluklarla karşı karşıya kaldık ama meşruiyet çizgisinden ayrılmadık, kopmadık. Hiçbir şekilde ülkede bir saniye dahi yönetim boşluğuna izin vermedik.

Türkiye´yi kana bulamak isteyenler, Türkiye´yi kötü bir kriz, terör kıskacına almak isteyenler başarılı olmayacaklar. Başarılı olamamalarının sebebi sadece çok etkin güvenlik tedbirlerimiz değil, bu topraklarda mayaladığımız kardeşlik mayasının sonucudur.´´

 

 İşte Başbakan Davutoğlu´nun konuşmasından satır başları...

 

Vakti gelmiş bir hareketi yavaşlatma ihtimalleri yoktur. AK Parti hareketi mekanın ruhundan hareket etmiş, zamanın ruhunda yer almış bir hareketin 14 Ağustos 2001´de harekete geçmiş halidir.

 

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNCÜLÜĞÜNDE..."

Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bir yola çıktılar. Bu yol kutlu bir yoldu. İrfanın, erdemin yoluydu. AK Parti 14 yıllık geçmişi ile yeni bir siyasi harekettir. Bir açıdan da yeraltı nehri gibi vaktini ve zamanını bulduğunda çok köklü bir tarihi damarın harekete geçmiş halidir.

 

Özgürlükler için nefes almak gerekiyordu. Ekonomi için yeni bir nefese ihtiyaç vardı. Bu ses 14 Ağustos 2001´de Afyonkarahisar´dan hareket etti ve sadece milletin dediği oldu.

 

Anadolu ve Rumeli nehirleri daha bir coşku ile akmaya başladı. Sanki Ağrı, Erciyes, Ilgaz daha bir dik semaya doğru yöneldi.

 

"AK PARTİ MİLLETİN TA KENDİSİDİR"

AK Parti hareketi milletin ta kendisidir. Bu kadrolar kendi içinden 2 Cumhurbaşkanı 3 Başbakan 5 Meclis Başkanı çıkardı. Bu kadrolara rağmen harekete çıkıp vesayet sistemi kurmak isteyenler karşılarında AK Parti kadrolarını buldu ve bulacak. Asırlarca beslenen ve bütün bir aleme erdem hareketinin mekanı olmuş Anadolu 2001´de yeni bir yükselişe hazırlanıyordu.

 

Her an imtihana hazır niyazda bekleriz. Bu muhasebeyi bir kez daha bugün sizlerle yapmak istiyorum.

 

Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan partimizi kurduğu toplantıda yaptığı konuşmada 5 kurucu ilkesini ifade etmişti:

 

"Bugün Türk siyaset tarihine kollektikf liderlik anlayışının yerleştiği bir hareket olarak gireceğiz.

 

Bugün yeni bir zihniyet ve özgür düşünce ortamı yeşerecek.

 

Bugün Türk siyaset tarihine her yönüyle şeffaf bir siyasal örgütlenme modelinin kurulduğu gün olarak geçecek.

 

Bugün siyaset tarihine koltuğa değil hizmete sevdadıların kurduğu AK Parti iktidarının kurulduğu gün olarak geçecek.

 

Bugünden sonra Türk siyaset tarihinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

 

"AK PARTİ BİR ORTAK AKIL HAREKETİDİR"

 

Evet, Türk siyasetinde hiçbir şey eskisi gibi olmadı olmayacak. AK Parti bir ortak akıl hareketidir. Afyon´dan çıkan bu gür ses her türlü denetime açık bir siyaseti hedefliyordu. O gün yasaklarla anılan Türkiye bugün özgürlüklerle anılıyor.

 

"MİLLETİMİZİN VERDİĞİ MESAJI DOĞRU ANLAMALIYIZ"

7 Haziran´da milletimizin verdiği mesajları doğru anlamalıyız. Milletimiz ne dediyse başımızın üzerindedir. Milleti iradesi üzerinde irade tanımadık, tanımayacağız. 7 Haziran2da millet AK Parti´yi birinci parti yaptı. Ama diğer partilerle birlikte hükümet sorumluluğu verdi. 7 Haziran´dan bugüne bir çok zorlukla başbaşa kaldık. Hiçbir şekilde ülkemizde 1 saniye bile hükümet boşluğu olmasına izin vermedik. 7 Haziran´da seçim sarhoşluğu içinde olanların blok iddiaları Meclis başkanlığı seçiminde sona erdi.

 

"TÜRKİYE´Yİ KAOSA SÜRÜKLEMEK İSTEYEN ÇEVRELER..."

Seçim meydanlarında demokrasiden barıştan bahsedenler bir baktık ki sırtımızı PKK´ya dayıyoruz diye açıklama yaptılar. Suruç katliamından sonra Türkiye´yi kaosa ve krize sokmak isteyen çevreler eş zamanlı olarak harekete geçti. İki ayı aşkın bir süre geçti, milletimiz şahittir. 7 Haziran sonrasında ´Türkiye´de kriz çıkacak´ beklentisi içinde olanlar, birtakım kaos senaryolarını harekete geçirenler tam anlamıyla dumura uğradılar. O günden bugüne birçok zorluklarla karşı karşıya kaldık ama meşruiyet çizgisinden ayrılmadık, kopmadık. Hiçbir şekilde ülkede bir saniye dahi yönetim boşluğuna izin vermedik.

 

Türkiye´yi kana bulamak isteyenler, Türkiye´yi kötü bir kriz, terör kıskacına almak isteyenler başarılı olmayacaklar. Başarılı olamamalarının sebebi sadece çok etkin güvenlik tedbirlerimiz değil, bu topraklarda mayaladığımız kardeşlik mayasının sonucudur.´´

 

"SON 30 YILIN EN ETKİN OPERASYONLARI YAPILDI"

 

Her bedeli öderiz millete bedel ödetmeyiz, Türkiye´ye karşı eş zamanlı bir hareket vardı biz de bunlara bedelini ödettik. Son 30 yılın en etkin operasyonları yapıldı. Şehitler verdik, yüreğimiz yanıyor. Gelecek nesillere bedel ödetmeyeceksek bugün gerekli tedbirleri almalıyız. Hepimiz çözüm sürecini milli birliğimizin ve kardeşliğimizin teminatı olarak gördük. Milli birlik ve kardeşilk olara k gördüğümüz bu sürecin gereğini yapacağımızı söyledik. Çözüm sürecini istismar ederek Güneydoğu ve Doğu´da her türlü baskıyı yaptılar.

 

"EKONOMİDE KRİZE MAHAL VERMEYECEĞİZ"

 

Türkiye´yi kana bulamak isteyenler , kötü bir kriz ve terör kıskacına almak isteyenler başarılı olamayacaklar. Ekonomide hiçbir krize mahal vermedik, vermeyeceğiz. Oylarımızın neden düştüğü konusunda kapsamlı bir araştırma yaptık. İç muhasebe yapma konusunda kararlıyız.

 

 

"BAHÇELİ´YLE GÖRÜŞMEYE DÜN KARAR VERMEDİM"

7 Haziran´dan bu yana biz erken seçimi öncelikli olarak telaffuz etmedik. Hükümet kurma görevinin hakkını vermek için olağanüstü çaba gösterdik. Bütün ihtimalleri dikkatlice deneyeceğiz dedik ve parti liderleriyle görüştük. Bahçeli´yle görüşmeye dün karar vermedik. En başta, CHP ile görüşmelerin arından görüşeceğimi söylemiştim. Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine teşekkür ediytorum. Son derece olgunlukla ve anlayışla görüşmeler tamamlandı. Son görüşmemizde kısa dönemli ve seçime yönelik br ghükümet olasılığının gündemlerinde olmadığını söylediler.

 

"HESABI SADECE MİLLETE VERİRİZ"

Bir yıldır hep Cumhurbaşkanı´yla aramızda bir farklılık olsun istediler. Daha çok beklerler. CHP ile görüş ayrılıklarımız MHP´den daha fazla olabilir. Ama siyasi nezaket gereği oturduk konuştuk. Bize kimse ders vermeye kalkmasın. Hesabı sadece millete veririz.

 

BAŞBAKAN MEYDANLARI İŞARET ETTİ

Bu ödev sadece bize verilmedi. Bütün siyasi partilere verildi. Herkesle istişareye hazırım. Sayın Bahçeli koalisyon kapısını kendisi kapattığı için erken seçimden bahsettim. Seçim hiçbir şartta zehir değildir. Seçim ve milli irade devadır. En son Gaziantep´teki temaslarımda teşkilat seçim istiyordu. İşte inşaallah seçim olacak. Herkes seçime hazır olsun.haber10



İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı