G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

DEDEMAN OTELİ`NİN KİRA SÜRESİ UZATILDI

DEDEMAN OTELİ`NİN KİRA SÜRESİ UZATILDI

DEDEMAN OTELİ`NİN KİRA SÜRESİ UZATILDI

DEDEMAN OTELİ`NİN KİRA SÜRESİ UZATILDI

Erzurum İl Genel Meclisi Toplantısında, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Palandöken Dağı`ndaki Dedeman Otel`in kira süresinin 20 yıl daha uzatılması, Çeşitli İşler ve Mevzuat Komisyonlarına sevk edildi.
     İl Genel Meclisi Salonunda yapılan toplantıda, Palandöken Dağı`nda bulunan 3802 ada ve 1 parsel numarasına kayıtlı otel ve müştemilatının, 24 Mayıs 1993 tarihinde Dedeman Otel Turizm Yönetimi Anonim Şirketi`ne 29 yıllığına kiraya verildiği ve kira süresinin 24 Mayıs 2022 tarihinde sona ereceği belirtildi. 
     Söz konusu firmanın otel ve tesislerin 29 yılık kira süresine ilave olarak, kira süresini, kira bedeli günün şartlarına göre artırılarak, 20 yıl daha uzatılması talebi meclis üyelerinin görüşüne sunuldu.
     Bunun üzerine söz alan meclis üyelerinden Bahattin Bağaçlı, söz konusu otelin kiraya verilmesinde Erzurum firmalarının da dikkate alınması gerektiğini belirterek, ``1993 yılında da aynı bölge kiraya verilirken Erzurum kökenli ve il dışındaki Erzurumlulara ait firmalar gözardı edildi. Aynı durum ikinci kez yaşanmamalı`` dedi.
     Meclis üyesi Ahmet Karakaş ise, ilgili firmanın bölgede yapacağı yatak kapasitesi artırımı yatırımı ile ilgili kendilerine bir sunum yapmaları gerektiğini belirtirken, Cahit Aktaş da, kira fiyatının gözden geçirilmesi gerektiğine söyledi.
     Daha sonra söz konusu talep, yapılan oylamayla Çeşitli İşler ve Mevzuat Komisyonlarına sevk edildi.
     Toplantıda ayrıca, Hınıs ilçesinde mülkiyeti 25 yıl sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği`ne devredilmek şartıyla 150 kişilik kız yurdu yapılması, Oltu ilçesine bağlı Ayvalı köyünde yapımı planlanan Kuran kursu binası inşaat yerinin mevzii imar planı yapılması konusunda İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı