G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

DENEME AMAÇLI ÜRETİLTİ

DENEME AMAÇLI ÜRETİLTİ

DENEME AMAÇLI ÜRETİLTİ

DENEME AMAÇLI ÜRETİLTİ

 Erzurum`da deneme amaçlı üretilen organik hayvan pancarı üretiminde hasat başladı.
    Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA)`nın mali desteği ve Doğu Anadolu Besiciler Birliği (DATÜB)`nin teşviği ile Erzurum merkez Beypınar`ı köyünde ilk ürün hasadı törenle gerçekleştirildi. İki köyde deneme amaçlı ekilen hayvan pancarı büyükbaş hayvancılıkta kaba yem ihtiyacını karşılayacak. Türkiye`de ilk defa Erzurum`da ekildiği iddia edilen hayvan pancarının et ve süt verimini yüzde 12 arttırdığı belirtildi.

 İki köyde 60 çiftçinin 300 dönüm alan üzerinde ekimini gerçekleştirdiği hayvan pancarının hayvancılık sektöründe yem ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacağı belirtildi. 
    KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, 200 bin liraya mal olan hayvan pancarı projesinin 170 bin liralık hibe kısmını karşıladıklarını söyledi. Altan, Erzurum`da tarım ve hayvancılığı geleneksellikten kurtarmak için çaba harcadıklarına işaret ederek, "Geleneksel yöntemlerde tarım ve hayvancılıkta verim alamıyoruz. modernizasyon ve bölgeye uygun yeni ürünlerle hayvancılık ve tarımda verimi arttırmayı hedefliyoruz." dedi.
ORGANİK TARIM CAN DAMARI
    DATÜB Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı, Doğu Anadolu Bölgesi`nin ve Erzurum`un sosyo ekonomik kalkınmasının organik tarım ve hayvancılıkla gerçekleşebileceğini ifade etti. Ilıcalı, dönüm başına 15 ton ürün veren ve bölgenin ikinci ürünü olarak değer kazanan hayvan pancarı üretiminin bölge hayvancılığına ivme kazandıracağına işaret ederek, "Organik tarım ve hayvancılık bölgemiz çiftçisinin yüzünü güldürecek." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı