Tarih: 26.05.2016 00:07

Devlet Bahçeli´nin yeni planı ne?

Facebook Twitter Linked-in

Yargıtay 18. Daire´den beklenen karar dün çıktı. Mahkeme muhaliflerin olağanüstü tüzük kurultayı talebini yerinde bulan yerel mahkemenin kararını onayarak, tartışmalara son noktayı koydu.

Karar öncesi "Yargıtay´dan çıkacak karara saygı gösteririz" açıklaması yapmış olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aleyhine çıkan dünkü karar sonrası sürpriz bir hamle yaptı.

Dün Yargıtay kararı sonrası Bahçeli yönetiminden "Tamam olağanüstü kurultaya gidelim ama tüzük kurultayı değil, seçimli olağanüstü kurultaya" açıklaması geldi.

Bahçeli yönetimi olağanüstü seçimli kurultay için tarih de vererek, Temmuz başını işaret etti.

BU NE ANLAMA GELİYOR?

Habervaktim´in MHP kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Bahçeli muhalifler karşısında pes etmiş değil. Bu Bahçeli´nin yeni bir taktiği.

Bahçeli yönetiminin, Yargıtay kararı sonrası "tamam" demek zorunda kaldığı olağanüstü kurultayı sürümcemede bırakarak 2018´e kadar ötelemek istediği ifade ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, Bahçeli yönetimi tarih açıklayarak, süreci yönetme yetkisini eline almak ve mahkeme kararı gereğince belirlenen Çağrı Heyeti´ni pasifize etmeyi planlıyor. Ardından seçimli olağanüstü kurultay için açıklayacakları tarihe kısa bir süre kala, mucbir bir sebeple olağanüstü kurultay tarihini 2-3 ay geriye ötelemenin hesabını yapıyor.

Böylelikle Bahçeli yönetimi zaman kazanmış olacak.

"KURULTAY SÜRECİNE GİRDİK ZATEN" DENİLECEK

MHP´den bir kaynak, yıl sonuna doğru MHP´nin olağan kurultay sürecine gireceğine, il ve ilçe teşkilatlarında olağan kurultayların başlayacağına dikkat çekerek "Parti olarak zaten olağan kurultay sürecine girildi. İl ve ilçelerde kurultaylar başladı. Bu kapsamda genel merkez olağan kurultayı da yapılacak" denileceğini aktardı.

VE İKİNCİ PLAN

Devlet Bahçeli´nin ikinci planının ise, tüzük kurultayı ve olağanüstü kurultayın engellenememesi halinde bazı isimlerin aday olmalarının önünü kapatmak olduğu ileri sürülüyor.

Bahçeli´nin en büyük rakibi olan Meral Akşener´in parti üyeliğine tedbir konulabileceği, diğer aday Sinan Oğan´ın mahkeme kararı ile partiye dönüş sürecinin ise henüz resmiyet kazanmadığının ileri sürülebileceği ifade ediliyor.

Böylelikle Akşener ile Oğan´ın genel başkan adaylığının önünün kesilebileceği belirtiliyor.

MUHALİFLER NE DİYOR?

Tüm bunlara karşın muhalifler, önce tüzük kurultayı ardından olağanüstü seçimli kurultay yapılması talebiyle mahkemeye başvurduklarını, yargının taleplerini haklı bulduklarını, dolayısıyla önce olağanüstü tüzük kurultayı yapılması gerektiğini savunuyor.

Muhalifler, Bahçeli yönetiminin tarihi geriye iterek zaman kazanma taktiğine karşı tüzük kurultayında seçimli olağanüstü kurultay için yakın zamanda net tarih belirlemeyi planlıyor. 

Tüzük kurultayında ayrıca genel başkan adaylıklarına sorun çıkarılabilecek isimlerin önlerinde herhangi bir engel olmadığının telegeler huzurunda tescil edilmesi bekleniyor.

Habervaktim.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
4745585657