G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Devlet Demir Yolları Altın Çağını Yaşıyor

Devlet Demir Yolları Altın Çağını Yaşıyor

Devlet Demir Yolları Altın Çağını Yaşıyor

Devlet Demiryolları Erzurum işletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, 2014 yılında 121 bin yolcunun Devlet Demir Yolları ile seyahat ettiğini söyledi.
Demir Yollarında hizmet kalitesinin her geçen yıl daha da arttığını ifade eden Devlet Demiryolları Erzurum işletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, geçmiş yıllara göre yolcu taşıma sayısında önemli artış yaşandığını söyledi. Yeşilyurt, ”Devlet Demir Yolları olarak, 2014 yılında yüz 21 bin yolcu taşımacılığı yaptık. Yolcu taşıma sayılarına baktığımızda, demiryolunu tercih edenlerin sayısında önemli artışın görüldüğünü söylememiz mümkün. Devlet Demiryolları bu yıl altın çağını yaşıyor. İnsanımızın trene olan ilgisi yeniden canlanıyor. Geçtiğimiz yıllara göre yolcu taşıma sayısında önemli artış var. Özellikle yaz aylarında vatandaşların ilk tercihi arasında Devlet Demiryolları geliyor. En güvenli yolculuğun demiryolundan geçtiğini bizlere söyleyen vatandaşlarımıza, bizde kaliteli hizmet için elimizden geleni yapıyoruz. İlerleyen yıllarda hızlı trenin de şehrimize gelmesiyle Trenle yolculukta adeta patlama yaşanacaktır.” dedi.
DEVLET DEMİR YOLLARI YOLCULARIN TERCİHİ ARASINDA İLK SIRALARDA YER ALIYOR
Devlet Demir Yolları, yolcuların tercihi arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Devlet Demiryolları Erzurum işletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, tren ile seyahatin ekonomik ve güvenilir olduğunu söyledi. Yeşilyurt, Geçmişte sadece üniversite öğrencileri ve dar gelirli vatandaşlar trenleri tercih ediyordu. Şimdilerde bürokrat kesimden, siyasilerden kısacası her kesimden vatandaş tren yolunu tercih ediyor. Tren yoluna rağbet artıyor. Ekonomik ve güvenilir olduğu için tren yolu büyük rağbet görüyor. Demiryolları cumhuriyetin ilk yılarında, büyük atılım gerçekleştirilmiş, Atatürk döneminde önemli adımlar atılmıştır. Bu günde demir yolarının gelişmesi için çalışmalar yapılıyor, yapılan çalışmalardan sonra insanlar daha kısa sürede ve daha rahat olarak, gitmek istedikleri yere gidebileceklerdir” diye konuştu.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli