G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

DP PARTİSİ`NİN NE OLDUĞUNU HALK DAHA BİLMİYOR

DP PARTİSİ`NİN NE OLDUĞUNU HALK DAHA BİLMİYOR

DP PARTİSİ`NİN NE OLDUĞUNU HALK DAHA BİLMİYOR

DP PARTİSİ`NİN NE OLDUĞUNU HALK DAHA BİLMİYOR

(DP) Genel Başkanı Namık KEMAL Zeybek, kendisini  DP Genel Başkanı olarak bilen çok az kişinin olduğunu belirterek,DEMOKRAT PARTİ`yi anlatamadık. Hala Doğruyol partisi olarak konuşuluyor. Hatta, Demokrat Sol Parti ile karıştıranlar bile var" dedi.

Dün, partisinin İl Başkanlığı tarafından Erzurum
Evleri`nde düzenlenen iftara katılan Demokratik Parti Genel Başkanı Namık KEMAL Zeybek önce öz eleştiride bulundu, ardından hükümeti sert dille eleştirdi.

Gene seçim
lerin kendileri için üzücü geçtiğini ve üç aşağı beş yukarı beklenen bir sonuç olduğunu ifade eden Zeybek, şunları söyledi:

"Televizyonlarda bugünlerde çok ilginç bir takım işler yapılıyor. Bunlardan birisi de bir kamareman, bir sunucu, yurttaşlara bir takım sorular soruyor. Yine bir muhabir, yurttaşlara Namık Kemal
Zeybek`i tanıyor musunuz?` diye sordu. Tanıyanlar çıkıyor ama Namık Kemal Zeybek`in  Demokrat Parti Genel Başkanı olduğunu bilen çok az. Bizim sıkıntımız bu. Yani Demokrat Parti`yi anlatamadık. Hala Doğruyol Partisi diye konuşuluyor. Biz de bunu yeteri kadar anlatamadık. Bizden önce de ne yazik ki bu yeteri kadar yapılamamış. Demokrat Parti ile Demokratik Sol Partiyi karıştıranların bile bulunduğunu düşünürseniz gerçek durumumuz ortaya çıkar. Demokrat Parti barajı aşamayacak` damgası bizim taraftarlarımızın hatta bizim il yönetim kurulu, ilçe yönetim kurulu üyelerimizin bazıları başka partilere oy vermesine sebep oldu. Gerçeği olduğu gibi düşünmeli, kabul etmeliyiz. "

"Ellerini Türkiye
`nin bağrına soktular ve iç organlarımızla oynuyorlar. İç organlarımızda dolaşıyor birilerinin parmakları. Daha nerelerimizde dolaştığını söylersem çok uygun olmaz şu mübarek akşam. Kültürümüzün geldiği hale bakar mısınız Avrupa Birliği`ne giriş süreci bilmem ne falan derken. Türkiye`de vaktiyle marksist, leninist, maoist, komünist, din düşmanı, ataist olan herkes şimdi birden AKP`li ve liberal. Amerikan hayranı olan bir takım adamlar var. Şu anda Türkiyede eşcinsel olmak birinci sınıfı vatandaş olmak demek. Tamam yani insanlar hasta olabilir, sapkın olabilir. Tedavi edilir ya da gizlenir. Yürüyüşler yapıyorlar. Bunu kabul edersek AB`ye girebilirmişiz. Bu Avrupa Birliği`nde Yunanistan iflas ediyor. İspanya iflas ediyor.Almanya titriyor.Türkiye`nin altın fırsatı Türk Cumhuriyetlerini birleştirip islam aleminin gerçek lideri olmaktır. Türkiye`nin bu gücü artık vardır. Ama bu iktidar ne yazık ki bu gücü perişan ediyor. Dağıtıyor.Türkiye`de bunları iş başından atmaya mecburdur. "

Son günlerde artan şehit haberlerine de değinen Namık Kemal
Zeybek, artık şehitlerin sayısını takip edemez hale geldiklerini belirterek şunları söyledi:

"Başbakan`ın ağzından çıkan lafa bakar mısınız? Diyor ki `Ramazanın hatırına sabrediyoruz. ` Bir Başbakan böyle bir şey söyleyemez. Teröriste `Ben sabrediyorum bir ay daha ne yapıyorsan yap` denilir mi? Böyle bir laf olur mu? Böyle bir kehanet olur mu? Hayrete düşmemek, dehşete düşmemek mümkün değil. Bütün bunlar pkk`
nın değirmenine su oluyor. Çünkü vatandaş düşünüyor; Acaba kim güçlü, Devlet mi güçlü örgüt mü? Ne yapsın insanlar günlük hayatlarını sürdürmeleri lazım. Sen eğer teröristin devletten güçlü olduğuna dair sözleri söylersen o zaman teröristle mücadele edemezsin. "

Terörden en büyük zararı Kürt halkının gördüğünü belirten Zeybek, Kürt halkının en büyük düşmanının pkk
olduğunu kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı