G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ekonomide yeni dönem

 Ekonomide yeni dönem

Düğmeye basıldı! Ekonomide yeni dönem...

Seçimden sonra ekonomide kartlar yeniden karılacak. Ekonomik Sosyal Konsey değişirken, mega projelere takip sistemi gelecek ve bakanlıklar ile üst kurullar birleştirilecek

 Hükümet, seçimlerden sonra ekonomideki kartları yeniden kararken, "yeni ekonomi modeli" kapsamında önceliklerini de güncelledi. Güçlü ekonominin önünde engel olan bazı kurumlara neşter vurulacak, eski Ekonomik Sosyal Konsey`in yapısı değiştirilecek. Ekonominin nabzını tutarak, yasal çalışmalar yürüten güçlü bir yapıya dönüştürülecek. Seçim sonrası ekonomi yönetimi tamamen değişirken, bürokrasi de yeniden şekillenecek. Para politikası kurulunun yapısı değişecek.

2023`E TAŞIYACAK ADIMLAR

EKONOMİDE UYUMLU YÖNETİM:
Hükümetin başlattığı reformları sürdürecek güçlü bir ekonomi yapısı oluşturulacak. Ekonomik istikrar ve mali piyasalarda kontrolün devamı için uyumlu yönetim anlayışı ön plana çıkacak. Merkez Bankası, Hazine, BDDK, SPK gibi kilit kurumlar da buna uygun hareket edecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI SAHADA:
Cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulan ekonomi birimleri de her bir adımı izleyecek, saha çalışmaları yapacak. Cumhurbaşkanlığı`na bağlı Yatırım İzleme Başkanlığı enerji alanlarında aktif rol üstlenecek. Ülke genelinde yapılan yatırımlar, projelerde gelinen noktaları da Yatırım İzleme Başkanlığı takip edecek. Saha çalışması ile elde edilen fikirler, öneriler de raporlaştırılacak.

MERKEZ`E MERKEZİ NEŞTER:
Merkez Bankası yapısında da değişikliğe gidilecek. Finans istikrarının yanı sıra büyümeye duyarlı bir yapı kurulacak. Merkez Bankası ile devletin zirvesi yeni dönemde daha sık bir araya gelecek. Sanayicilere daha fazla kredi kullandırılmasının önünü açacak adımlar atılacak. Hem kredi çeşitliliği sağlanacak hem de miktarı artırılacak.

FAİZ DEĞİL ÜRETİM:
Yeni ekonomi modeli faize değil üretime dayanan ve adaleti ön plana çıkaran bir model olacak. Faize, ranta dayanmayan yeni ekonomi modeli ile sanayi ve bilgi toplumuna geçiş konusunda destekler sürecek.

BÜROKRASİ DE DEĞİŞECEK:
Aday olan bürokratların yerine vekâleten atamalar yapılırken seçim sonrası bürokrasi de yeniden şekillenecek.

YENİ LİSANSLAR GELİYOR:
Bankacılık sektörü yeniden yapılandırılacak, bazı üst kurullar birleştirilecek, yeni lisanslarla katılım bankacılığına destek sürecek.

ÖNCELİK MEGA PROJELER:
Mega projeler aralıksız sürdürülecek. Projelerin ilerleyişi gözetim altında tutulacak. Türkiye`yi dünyanın en zengin ülkeleri arasına sokacak Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Köprü gibi projeler tamamlanacak, yenileri yaşama geçirilecek.

PARA POLİTİKASI KURULU:
Faiz politikası nedeniyle eleştirilerin odağındaki Para Politikası Kurulu`nda üretimden gelen yeni isimler de yer alacak. Para Politikası Kurulutoplantı tutanaklarının kamuoyu ile paylaşılması da gündemde.

VİTRİN YENİLENECEK:
Seçim sonrası ekonomi bakanlıklarında vitrin yenilenecek. Bakanlıklarda yapısal değişikliklere gidilecek. Örneğin, Ekonomi Bakanlığı güçlendirilecek. İç ve dış ticaretin tek çatı altında toplanması öngörülüyor.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da Ekonomik Sosyal Konsey`in ekonomik ve sosyal alanda etkin bir yapıya kavuşturulması için mevzuat çalışması yaptıklarını söyledi. Bakan Yılmaz, ESK`ya işlerlik kazandırılmasının önemine dikkat çekerek, "Bu yapının amacı hem çalışma hayatı hem ekonomik ve sosyal hayata dair önemli düzenlemelerin, belgelerin, yasa tasarılarının görüşüleceği bir ortamın oluşması. Bu konuda önemli işlevi olacak, hazırlanan tasarıyla oluşacak yapıyla bu işlevi artırılacak" dedi.
Sabah



Yıldırım;Terörle mücadelede geri adım yok

Başbakan Binali Yıldırım, "Terörle mücadelemizde kararlılığımız aynen devam ediyor.

2017´de Tatiller hangi güne denk gelecek ?

2016 yılında uzun bayram tatilleri ile rahat bir yaz dönemi geçiren vatandaşı, 2017 yılında daha fazla mesai saati bekliyor.

Bu Haber SGK Borcu olanları ilgilendiriyor

Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren af yasası Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacaklarının yeniden yapılandırmasına ilişkin önemli maddeler içeriyor.

FETÖ elebaşı Gülen: Pişman değilim .

15 Temmuz darbe girişiminin mimarı, terör örgütü FETÖ´nün elebaşı Fetullah Gülen, örgütün faaliyetleri için, "Bu bağımsız olmanın bedeli olarak tanımlanabilir. Ben pişman değilim" dedi.

İş kurmak isteyen gençlere müjde

Hükümet Gençleri iş sahibi yapmak için kolları sıvadı.

Korgeneral Zekai Aksakallı aşiret liderleri ile görüştü

15 Temmuz´un kaderini değiştiren Dadaş komutan Zekai Aksakallı, Cerablus´ta ÖSO komutanları ve aşiret liderleriyle bir araya geldi

TSK´dan Cerablus açıklaması

Suriye´nin Cerablus şehrine yapılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili TSK´dan açıklama geldi.

Türkiye Cerablus´a girdi

Terör örgütü DAEŞ´in Suriye topraklarından Türkiye ile doğrudan temas kurduğu son nokta olan Cerablus´a gece saatlerinde bordo bereli özel kuvvetler girdi, harekatı Zekai Aksakallı yönetiyor.

Bakan Ala´dan İstihbarat açıklaması

Bakan Ala Hükümet olarak İstihbarat teşkilatlarının yeniden yapılanması konusunda bir çalışma yürütüyoruz dedi.

Teröristbaşı Gülen´in doğduğu ev umumi tuvalet yapılacak

FETÖ terör örgütünün başı Fetullah Gülen´in Erzurum´daki doğduğu evin umumi tuvalet yapılacağı öğrenildi.

Meclis´te büyük tasfiye! Açığa alındılar

Meclis´te FETÖ operasyonu devam ediyor. Genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları olmak üzere 30 yönetici açığa alındı.

RTÜK´ten flaş karar

RTÜK, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilişkili olan radyo ve televizyon kuruluşlarını kapattı.

Anahtar Kelimeler: Ekonomide yeni dönem
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı