G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Elektrik ve doğalgaza zam yok

Elektrik ve doğalgaza zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "1 Temmuz´dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası´nın (PÜİS) Gençlik Parkı´ndaki Ankara Büyükşehir Belediyesine ait iftar çadırında verdiği yemeğe katıldı.
 
Yemek öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, elektrik fiyatlarıyla ilgili bir soruya, "7 Haziran seçimleri öncesinde AK Partimizin, iktidar partimizin seçimlerden dolayı elektriğe ve doğalgaza zam yapmadığına dair haberler yayınlanmıştı. 7 Haziran´dan sonra da bizim 1 Temmuz´da zam yapacağımıza dönük haberler yapılmıştı" diye konuştu.
 
Bu haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını ifade eden Yıldız, "Biz 1 Temmuz´dan geçerli olmak kaydıyla gerek elektriğin gerekse doğalgazın fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz. Maliyetlerde artış olmasına rağmen, döviz fiyatlarında artış olmasına rağmen elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Bunu kamuoyumuzla bu şekilde paylaşıyorum" ifadesini kullandı.
 
Yıldız, Türkiye Petrolleri´nin özelleştirilmesiyle ilgili soruya, şu yanıtı verdi:
 
"300´den fazla bayisi olan bizim petrol ve benzin istasyonlarımızla alakalı konuda gerek blok satışının gerekse halka arz yoluyla özelleştirmesinin yolunu açmış olduk. Şu anda özelleştirme programına alınmış bulunuyor. Tabiki değerlemeler yapılacak. Türkiye´de seçim öncesinde de seçim sonrasında da mutlaka işlerin sağlıklı bir şekilde yürüyebiliyor olması lazım. Çünkü 78 milyonumuza hizmet veren bir sektörde bulunuyoruz. Hizmetlerin de bu manada aksamaması lazım. O yüzden gerek blok satışları gerekse Türk Hava Yolları´nda (THY) olduğu gibi son derece güzel modeller var. O modelleri de uygulayabiliyor olmamız lazım. Şimdiden bir şey söylemem erken olur. Halka arz yoluyla özelleştirme de olabilir. Önümüzdeki günler bunu gösterecektir."hürriyet.com.tr


Kıdem tazminatı güvence altına alınıyor...

Çalışanın en büyük güvencesi kıdem tazminatı ikili fon sistemiyle güvenceye alınacak. Devlet, Tazminat Fonu´na 1, Garanti Fonu´na 0.50 puanlık destek verecek.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz oranlarını değiştirmedi.

Çift maaş alanlar dikkat: ?Sürpriz borç? çıkabilir!

Hem eşinden hem de babasından çift emekli maaşı alan kişiler için sigortalılık statüsü kadar ölüm tarihi de kritik önem taşıyor. Eğer ölüm tarihlerine dikkat etmezseniz, küçük bir hatayla geçmişe dönük onbinlerce liralık borç kapınızı çalabilir.

Çin ile ticarette ´Milli para´ dönemi başlıyor

Çin-İş Forumu´nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ile milli paralar ile ticaret yapılması konusunun etraflıca görüşüldüğünü belirtti.

2. OSB altyapı çalışmaları denetlendi

Erzurum Valisi ve 2. OSB Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı ve 2. OSB Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Saim Özakalın´la birlikte 2. OSB altyapı çalışmalarını yerinde incelediler.

Milyonlarca emekliye zamlı maaş

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisine zamlı maaşları bayramdan önce ödenecek.

Elektrik ve doğalgaza zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "1 Temmuz´dan geçerli olmak kaydıyla elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişikliğe gitmiyoruz" dedi.

Yeni Dönem Başlıyor

29 Haziran itibariyle kâğıt olarak gönderilen tebliğler, elektronik tebligat uygulaması ile gönderilip alınacak, tebligatın durumu anlık sorgulanacak.

Çalışanlar Dikkat !

İşçi emeklilik, istifa veya işveren tarafından çıkarılarak ayrıldığı tarihte, izinlerin parasını geriye dönük 5 yıl için talep edebilir.

Milyonlarca memuru sevindirecek gelişme

Memurların kıdem aylığı hesaplamasında, 25 yıl sınırının kaldırılarak hesaplamanın çalışılan yıl üzerinden yapılması talebi SGK`ya iletildi.

Eyvah! Yüzde 20`lik dolar zammı kapıda!

Eyvah! Yüzde 20`lik dolar zammı kapıda!

Satışı patladı! Her 10 evin 4`ü...

Konut Satışların`da artış yaşandı

Başbakan`dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan`dan kıdem tazminatı açıklaması

Esnafa 0 faiz müjdesi!

Esnafa 0 faiz müjdesi!

Anahtar Kelimeler: Elektrik doğalgaza
  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı