G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

EMNİYETTEN ÇETE ÖRGÜTLERİNE BÜYÜK DARBE

EMNİYETTEN ÇETE ÖRGÜTLERİNE BÜYÜK DARBE

EMNİYETTEN ÇETE ÖRGÜTLERİNE BÜYÜK DARBE

EMNİYETTEN ÇETE ÖRGÜTLERİNE BÜYÜK DARBE

Erzurum?da Kara Musto lakaplı Mustafa Özcan liderliğinde organize silahlı suç örgütü kurmak iddiasıyla 11 kişi gözaltına alınırken şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda aralarında kaleşnikofun da bulunduğu silah ve mermiler ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince yaklaşık 8 ay boyunca takip edilen liderliğini Kara Musto lakaplı Musto Özcan?ın yaptığı Silahlı Suç Örgütüne yönelik (CMK 250. Madde ile Yetkili) Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde başlatılan eş zamanlı planlı operasyon kapsamında dün gece saatlerinde çeşitli ev ve işyerlerine baskınlar düzenlendi. 

Operasyonda ?Kişi hürriyetinden Yoksun Kılma, Yağma, Çalışma Hürriyetini engelleme, Silahlı Olarak İş Yeri Dokunulmazlığını İhlal, Mala Zarar Verme, Tehdit ile Çek/Senet Tahsilatı yapmak, Tehdit, 6136 SKM, Zorla Senet İmzalattırma? suçlarını kapsayan 16 ayrı Asayişe Müessir olay gerçekleştirdikleri tespit edilen 11 kişi göz altına alınırken olaylarda kullandıkları 4 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.
Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi:
?Yaklaşık 8 aydır yürütülen planlı operasyon sürecinde Mustafa Özcan liderliğindeki silahlı suç örgütü mensuplarının örgüt faaliyetleri kapsamında ilimizde ?Kişi hürriyetinden Yoksun Kılma, Yağma, Çalışma Hürriyetini engelleme, Silahlı Olarak İş Yeri Dokunulmazlığını İhlal, Mala Zarar Verme, Tehdit ile Çek/Senet Tahsilatı yapmak, Tehdit, 6136 SKM, Zorla Senet İmzalattırma? suçlarını kapsayan 16 ayrı Asayişe Müessir olay gerçekleştirdikleri tespit edilerek olaylarda kullandıkları 4 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ile ele geçirilmiştir. Silahlı suç örgütünde faaliyet gösteren şüphelilerin en son 12 Mart 2011 günü saat:19. 30 sıralarında ilimiz Ali Ravi caddesi üzerinde bulunan ofset olarak faaliyette bulunan bir işyerine gerçekleştirilen silahlı baskın, silahlı tehdit ve aynı olayla ilgili olarak bir kişinin darp edilmesi olayının failleri oldukları belirlenmiştir. Soruşturma süresinde İlimizde faaliyet gösteren silahlı suç örgütünün mensupları ve eylemleri tespit edilerek bir taraftan örgütün daha fazla vatandaşımızı mağdur etmesini engellemek, diğer taraftan da örgüt mensuplarının bir an evvel yakalanıp yargı önüne çıkartılabilmesi için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı 250. Madde ile Yetkili Cumhuriyet Savcısı talimatı ve koordinesinde 03 Mayıs 2011 tarihinde şüphelilerin ilimizde bulunan ev ve işyerlerine Özel Harekat destekli olarak yapılan eş zamanlı operasyonda, örgüt lideri Mustafa Özcan ile birlikte T.Ö, C.Ö, M.Ö.Ö, C.K, M.D, R.P, R.E, K.Y, B.K ve E.A isimli şahıslar olmak üzere toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüphelilerden Kara Musto lakaplı örgüt lideri Mustafa Özcan?ın ikametinde ve işyerinde 1 adet ruhsatsız otomotik pompalı tüfek bu tüfeğe ait 10 adet fişek ve 1 adet kelepçe, şüphelilerden C.K isimli şahsın ikametinde 1 adet ruhsatsız kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silaha ait 1 adet şarjör ve 30 adet 7,62 mm. Kaleşnikof mermisi ele geçirilmiştir. Yakalanan şüpheliler hakkında ? Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Suç Örgütü Kurmak ve Örgüt Faaliyetleri İçerisinde Silahla Tehdit, Darp ve Cebir, Silahla İş Yeri Basma, Adam kaldırma, 6136 SKM, Çek ve senet tahsilatı yapmak,? suçlarından adli mercilere sevk edileceklerdir.? 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli