G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERGENEKON HAKİMLERİ KONYA`YA ATANDI

ERGENEKON HAKİMLERİ KONYA`YA ATANDI

ERGENEKON HAKİMLERİ KONYA`YA ATANDI

 

ERGENEKON HAKİMLERİ KONYA`YA ATANDI

Erzincan?daki silahlı terör örgütünün Erzurum?da görülen duruşmasında görev alan Hakim Ali Kaya ile Hakim Sefa Bilak Adalet Bakanlığı kararnamesiyle Konya?ya atandılar. Özel Yetkileri elinden alınan dört savcının ismi ise kararnameden çıkmadı.

Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Erzincan`daki silahlı terör örgütü davasında hazırlanan tensip zaptında tutuklu Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner`in Yargıtay`da yargılanması, Eskişehir Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu için `koşulsuz tahliye` ve iddianamenin birinci sıradaki sanığı olan ve 30 Ağustos`ta Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığına atanan 3

. Ordu Komutanı  Orgeneral Saldıray Berk için de `Yeterince ilişkilendirilmediği, bu nedenle iddianamenin iadesi gerekir` yönünde muhalefet şerhi koyan Hâkim Ali Kaya, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu`nun (HSYK) kararnamesi ile Konya` ya atandı. Hâkim Kaya`nın HSYK` Ya daha önce verdiği yazılı dilekçesinde Konya`ya tayin istediği öğrenildi. Başsavcı Cihaner`i makamında gözaltına alan Özel Yetkileri alınan 4 Cumhuriyet Savcısının ismi ise kararnameden çıkmadı. Ergenekon`nun Erzincan  yapılanmasıyla ilgili davada, bir numaralı sanık 3`üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile tutuklu bulunan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve diğer sanıklara, 04 Mayıs 2010 `taki duruşma öncesi Üye Hakim Ali Kaya, Cihaner`in Yargıtay`da yargılanması ve Albay Gençoğlu`nun `koşulsuz tahliye` edilmesi için tensibe muhalefet şerhi koymuş, Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay ve üye hâkim İsmail Şahin kararı imzalamıştı. Karara muhalif kalan üye hakim Ali Kaya, örgüt üyeliğinin kişisel suç olduğu için Cihaner`in Anayasa ve HSYK Kanunu`na göre Yargıtay`da yargılanması gerektiğini savunmuştu. Kaya, Albay Recep Gençoğlu`nun da tahliyesini istemiş, 3`üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk için ise `Yeterince ilişkilendirilmediği, bu nedenle iddianamenin iadesi gerekir` yönünde karara muhalefet şerhi konulmuştu.

ERGENEKON SAVCILARI YERİNDE KALDI

Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde üç yıla aşkın süredir görev yapan CMK 250 Özel Yetkili Mahkeme`de görev yapan üye hakim Ali Kaya ve daha önce Asliye Ceza Mahkemesinden görevlendirilme ile ataması yapılan Hakim Sefa Bilak, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından Konya` ya ataması yapıldı. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Cihaner`i makamında gözaltına alan ve Özel Yetkileri elinden alınan eski Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tarık Gür, Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal, Mehmet Yazıcı, ve Rasim Karakullukçu`nun isimleri ise kararnameden çıkmadı. Konya` ya atanan Hakim Kaya`nın HSYK` ya daha önce verdiği yazılı dilekçesinde Konya`ya tayin istediği öğrenildi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı