G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERGİAD`LI İŞ ADAMINDAN ERZURUM`A DÖNÜŞÜM DEPOSU

ERGİAD`LI İŞ ADAMINDAN ERZURUM`A DÖNÜŞÜM DEPOSU

ERGİAD`LI İŞ ADAMINDAN ERZURUM`A DÖNÜŞÜM DEPOSU

ERGİAD`LI İŞ ADAMINDAN ERZURUM`A DÖNÜŞÜM DEPOSU   

E rzurum`da kurulan kağıt toplama dönüşüm deposunun hizmete girmesiyle 2 bin kişi hurda kağıt üzerinden ekmek yemeye başladı. Erzurum Girişimci İşadamları Derneği (ERGİAD) üyesi ve TUSKON Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraşlı iş adamı Ahmet Ciğer, Erzurum`a kağıt toplama dönüşüm deposu kurdu. 400 kişinin günlük çöplük ve sokaklardan topladığı hurda kağıtlar dönüşüm deposunda işlenip paketleniyor.

 Daha sonra hurda kağıtlar yeniden ekonomiye kazandırılmak üzere tırlarla dönüşüm fabrikasının merkezi olan Kahramanmaraş`a gönderiliyor. Kağıdın ham maddesi olan selülozun çam, okaliptüs gibi ağaçlardan çıkartılmasının pahalı olması nedeniyle Türkiye selüloz ihtiyacının yüzde 70`ini atık kağıtlardan karşılıyor. Erzurum`da yaklaşık 2 bin kişi hurda kağıtlardan elde edilen gelirle geçimini temin ediyor. Kağıt toplayıcılarının aylık ortalama 3 bin TL kazandığını belirten Ciğer, at arabalı toplayıcıların kısa zamanda kendilerine kamyonet aldığını ifade etti.  
TUSKON Başkan Yardımcısı Ahmet Ciğer, 2008 ve 2009`da Erzurum`da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan`ın katıldığı Doğu Anadolu Kalkınma İşbirliği Köprüsü(DAKİK-1-2) toplantılarına katıldığını söyledi. Ciğer, Cumhurbaşkanı ve Başbakan`ın iş adamlarına yatırım çağrısında bulunması üzerine Erzurum`a dönüşüm deposu kurma kararı aldığını belirterek,"Erzurum`un bizim için önemli bir yeri var. Ülkemizin milli ve manevi ağırlık merkezini oluşturan Erzurum`a yatırım yapmaktan mutluyum. Zarar edeceğimi baştan söylediler ancak zarar değil şirketimiz Erzurum`da kar etmeye başladı. Depoya günlük 400 iştirakçimiz hurda kağıt, mukavva ve pet şişe getiriyor. Bu atıklar bizim için sermaye ve ham madde. Bu hammaddeyi yeniden ülke ekonomisine kazandırırken Erzurum`a azımsanmayacak bir girdi temin ediyoruz. " dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli