G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Ermeniler 519 Bin sivili katletmiş

Ermeniler 519 Bin sivili katletmiş

Erol Kürkçüoğlu açıkladı

Erzurum`da Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Türk- Ermeni İlişkileri Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, 1914- 1919 yılları arasında Doğu Anadolu`da 519 bin sivil ahalinin Ermeniler tarafından katledildiğini söyledi.Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda `1915`te Anadolu`da ne oldu?`,` 1915`ten 2015`e biz ne yaptık, ne yapmalıydık?` konulu panel düzenlenen panele Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak, dekanlar, öğretim üyeleri, öğrenciler katıldı. Panelde moderatör olan Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü ve Ebediyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Ermeni soykırım iddialarının `milli bir yara` olduğunu bildirdi. Yıllardır Ermenilerin Türk ve Müslüman ahaliyi katlettiğini bilimsel verilerle kanıtlamaya çalıştıklarına işaret eden Prof. Dr. Kürkçüoğlu, şunları söyledi: 

"İstesek de istemesek de kabul etsek de etmesek de bu milletin milli yarası haline geldi. Biz yıllardan beri bunun bilimsel mücadelesini sürdürmeye çalışıyoruz. Erzurum Müslüman Türk soykırımının yaşandığı bir şehir. Bugün bu salonda bulunanların atası, ecdadı, sivil ahali, savaşla uzak yakın alakası olmayan annelerimiz, dedelerimiz, babalarımız Ermeni çeteleri tarafından 1918`in Ocak, Şubat ve Mart aylarında katledildi. Köyünde, kasabasında, evinin bahçesinde hunharca katledilen 519 bin sivil ahali. Bakın 519 bin diyorum. Paris konferansına 1919`da sunduğumuz raporda tam 519 bin sivil ahaliyi kaybettiğimizi bildirdik. 1914-1919 arasında. Şimdi bize diyorlar ki Türkler kendi tarihleri ile yüzleşsinler. Bu soru ile çok muhatap olmaktayız. Biz tarihimizin her sayfası ile yüzleşmeye hazır durumdayız. Bizim tarihimizde, bizim kültürümüzde, bizim devlet felsefemizde, bizim gelenek ve göreneklerimizde bizim dinimizde kesinlikle soykırım söz konusu değildir. Soykırımı biz bir insanlık ayıbı olarak sayarız." 

Ermenilerin o yıllarda Doğu Anadolu`da bir Karabağ oluşturmaya çalıştıklarına dikkati çeken Prof.Dr. Erol Kürkçüoğlu,hedeflerinin `Denizden denize büyük Ermenistan` olduğunu anımsattı. Prof.Dr. Erol Kürkçüoğlu "24 Nisan Ermenilerin uydurduğu bir tarih. Dünyayı aldattıkları bir tarih. Bakın 24 Nisan 1915`te mağdur olan Müslüman ve Türklerdir. Mesela Van`da 10 bine yakın yerli ahali Kaya Çelebi Camii`nin yakınlarında Ermeniler tarafından katlediliyor. Bunların hepsinin belgesi var. 24 Nisan`da Ermeni çeteleri kapatılıyor ve yöneticileri tutuklanıyor. Anadolu`nun muhtelif yerlerinde ayaklanmalar çıkınca da devlet aldığı bir tedbirle 30 Mayıs 1915`te Sevk ve İskan Kanunu çıkarmak zorunda kalıyor. Bunu çok iyi anlatmak lazım dünyaya. Konu Ermenilerin söylediği gibi değildir" diye konuştu.
 


Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Kenan Biliz Nasıl para Tahsil Ediyordu?

Palandöken´de turizm zirvesi

Kafe 25´te düzenlenen toplantıda kış sezonu ve şehrin turizmi masaya yatırıldı

Başkan Sekmen Büyükşehir´in faaliyetlerini anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,?Türkiye´yi nihai hedefimiz 2023´e taşıyacak olan partimiz, ileri demokrasi, insani kalkınma, güçlü ekonomi ve öncü ülke hedeflerini tek tek hayata geçirerek yirmi birinci asra AK mührünü vurmuştur´´ dedi.

5 sınav mercek altına alındı

FETÖ´cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.´nin itirafları sonrasında yüz binlerce kişiyi etkileyecek 5 sınav daha mercek altına alındı.

Başkan Orhan Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını anlattı:

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti Aziziye İlçe Danışma Meclisi´nde çalışmalarını ve projelerini paylaştı.

Emeklilerin Ocak zamları netleşmeye başladı

13 milyon emeklinin Ocak zamları netleşmeye başladı. Zam oranı 3 Ocak´ta Türkiye İstatistik Kurumu´nun enflasyon verilerinin açıklamasıyla belli olacak.

35 İl´de FETÖ Operasyonu

İstanbul Emniyeti´nde görev yapan, aralarında emniyet müdürlerinin de bulunduğu 166 kişinin yakalanması için 35 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Sınavsız Memur alımları başladı

KPSS´siz Memur alımları başladı.Bu kurumlara başvurmak için en az lise mezunu olmak yeterli.Alımlar ne zaman yapılacak ? tüm ayrıntılarıyla Anadoluhaber´de

HSYK´da yeni ihraçlar kimler ihraç edildi ?

15 Temmuz´dan bu yana ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 3 bin 456 oldu.HSYK Genel Kurulu, FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan 66 hakim ve savcıyı daha meslekten ihraç etti.

Memurların beklediği haber maaşlar belli oldu

Yüzde 3 toplu sözleşme zammıyla maaşlar 79 ile 285 lira arasında artacak. Ayrıca enflasyon farkı ihtimali de var.

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Öztürk Akkök; Herkesi Görevinin Gereğini Yapmaya Davet Etti

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiriyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Ziraat Bankası geçtiğimiz günlerde yüz binlerce prim borçlusunu emekli edebilecek ´Krediyle Emeklilik Protokolü´nü imzaladı. Borçlu vatandaşlara emeklilik imkanı getiren düzenlemeden yararlanmak için son gün 31 Ekim.

2.El Telefon alırken Dikkat !

İkinci El Telefon alacaklar Dikkat ! İkinci el telefonlarda FETÖ tehlikesinin olduğu ortaya çıktı.

Bakan Albayrak´tan Çağrı merkezi müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2 bin 400 kişiye istihdam sağlayacak olan 9 çağrı merkezinin ekim ayından sonra iki ay içinde açılacağı müjdesini verdi.

  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli