G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu Sınıfta Kaldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu Sınıfta Kaldı

2015 Yılı Dijital Belediyeler Sıralamasında Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yok

 

 

Dijital Araştırmalar Derneği´nin Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi açıklandı. Belediyeler ve Belediye başkanlarının en detaylı dijital ve sosyal medya performansı analizi gerçekleştirildi.

Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi´ne göre, 2015 yılında dijital varlıkları en iyi kullanan İl Belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olurken, İl Belediye Başkanları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ilk sırayı aldı. İstanbul İlçe Belediyelerinde ise Beşiktaş Belediyesi, İlçe Belediye Başkanları arasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sıralamanın en üstünde. 

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BASIN BÜROSU SINIFTA KALDI

Büyükşehir Belediyeleri arasında Metropol olarak kabul ettiğimiz İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyelerinin kullanmış olduğu İmkanlarından ve materyallerden sınırsızca kullanılmasına rağmen bir türlü başarı elde edemeyen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Büro Müdürlüğü yine sınıfta kaldı.  81 il belediyesi ve başkanı ile 39 İstanbul ilçe belediyesi ve başkanı olmak üzere 120 belediye ve 120 belediye başkanının 970 sosyal ağ hesabı, 202 internet sitesi, 128 mobil uygulama olmak üzere toplamda 1.300 dijital varlığı incelenerek 2015 yılı içerisindeki tüm dijital çalışmaları, etkileşimleri, paylaşımları ve yayınları yapılan değerlendirmenin ardından, Dijital Varlık Reytingi metodolojisi ile yapılan değerlendirmede Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Mehmet Sekmen´İn sunmuş olduğu tüm olasılıklar ve materyallere rağmen listelerde yer almaması Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğünün işini doğru düzgün yapmadığını ortaya koyuyor.

Bu sonuçlar ele alındığında akıllara şu soru geliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü, Başkan Mehmet Sekmen başta olmak üzere Tüm Birim ve Daire Başkanlıklarının yapmış olduğu çalışmalar hak ettiği şekilde halka duyurulmuyor mu?

Yoksa Basın Daire Müdürü Şeref Doğan, Bu işi layıkıyla yapmıyor mu?

Bu sonuçlar ele alındığında görülüyor ki; Basın Müdürü Şeref Doğan, kendisine göre doğru olarak kabul ettiği fakat halk´da karşılığı olmayan yöntemlerinden vazgeçmelidir.

Şehrimizde takipçisi ve okuyucusu olmayan üç beş İnternet sitesine aylık 500 ile Bin Lira arası para dağıtarak kıytırık köşelerde Erzurum Büyükşehir Belediyesinin faaliyetlerini yayınlatarak bu iş yürümüyormuş. 

Şeref Doğan´ın Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü görevine gelmesiyle sermayesi artan, iş hacmi gözle görülür bir hızla yükselişe geçen ÇAĞLAYAN bir ırmak gibi her geçen gün büyüme hızına güç katan firmaların çoğaldığı ise halk tarafından dillenmeye başlamış bile.

Başkan Mehmet Sekmen´in Tüm Büyükşehir Belediye Başkanları arasındaki tecrübe, bilgi, birikim, donanım ve Ufuk Genişliği göz önüne alınacak olursa yapılan bu tür araştırmalarda ve verilerde ilk sıralarda yer almaması için hiç bir sebebin olmadığı tüm şehir görüşünde hakim.

Bu sefer de yine sınıfta kalan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü´nün ayıbını bir kez daha yüzüne vuruyor ve Yerel yönetimlerin 2015 dijital varlık karnesini öyle sizlerin gözleri önüne seriyoruz. 

81 il belediyesi ve başkanı ile 39 İstanbul ilçe belediyesi ve başkanı olmak üzere 120 belediye ve 120 belediye başkanının 970 sosyal ağ hesabı, 202 internet sitesi, 128 mobil uygulama olmak üzere toplamda 1.300 dijital varlığı incelendi. Belediyelerin ve belediye başkanlarının 2015 yılı içerisindeki tüm dijital çalışmaları, etkileşimleri, paylaşımları ve yayınları yapılan değerlendirmenin ardından, Dijital Varlık Reytingi metodolojisi ile derecelendirildi. 0-100 puan arasına endekslenen ve AAA++/E-- ölçeğinde 50 aşamalı harfli not sistemine dönüştürülen reyting bundan böyle her 3 ayda bir güncellenecek. 

Dijital Araştırmalar Derneği´nin yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü veri madenciliği çalışmalarında ele alınan belediyelerimize ve başkanlarına ait 202 websitesi, 128 IOS ve Android uygulamasının yanı sıra, Dijital Kent 2015 Reyting Sistemi 11 sosyal ağda (Twitter, Facebook, Instagram, Flickr, Google+, Youtube, Pinterest, Periscope, Vine, Klout ve Linkedin) 240 kullanıcıya ait 970 sosyal ağ hesabında dijital varlıkların derecelendirmesini yaparken, bir belediyenin veya belediye başkanının hesabının bulunup bulunmadığı, takipçi, beğeni, hakkında konuşan, paylaşım gibi metrik verilerinin durumu, lokasyon ve hesap dili bilgilerinin doğruluğu, paylaşımlarda kullanılan bahsetme, etiket ve linklere ait istatistikler, sosyal ağlardaki kullanıcı profillerindeki bilgilerin güncelliği, kapak görselleri, web sitelerinin mobil kullanıma uygunluğu, web sitelerindeki sosyal medya linklerinin güncelliği, web sitelerinin Türkiye´deki sıralaması ve bir kullanıcının günde ortalama kaç dakika zaman geçirdiği gibi parametreleri de içeren 68 değişken kullanıldı.  

Dijital varlıkları en doğru kullanan il belediyesi: Kocaeli

Türkiye´nin 81 ilinin belediye başkanlarının 2015 dijital varlık performanslarına göre, dijital varlıkları en iyi kullanan il belediyesi 76,5 puan ve A-- reytingiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Sıralamada, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 76 puan, Rize Belediyesi 75 puan, Adana Büyükşehir Belediyesi 74,5 puan ile BBB+++ reytingi ile takip ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ise, 74 puan ve BBB+ reytingiyle beşinci sırada yer alıyor. Ayrıca 6 sosyal ağ kategorisinde en iyi 5´in açıklandığı Dijital Kent 2015 sonuçlarına göre Twitter´da en iyi Antalya Büyükşehir BelediyesiFacebookInstagram veYouTube´da Adana Büyükşehir BelediyesiGoogle+´da ise Çorum Belediyesi en iyi kullanan belediyeler olarak belirlendirler.



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false