G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM ECZACILAR ODASINA SORUYORUZ! ERZURUM´DA 4 NÖBETÇİ ECZANE YETERLİ Mİ?

ERZURUM ECZACILAR ODASINA SORUYORUZ! ERZURUM´DA 4 NÖBETÇİ ECZANE YETERLİ Mİ?

ERZURUM ECZACILAR ODASINA SORUYORUZ! ERZURUM´DA 4 NÖBETÇİ ECZANE YETERLİ Mİ?

 

 

 

 

Erzurumlu vatandaşların sorunlarını ve şehrin sıkıntılarını gazete sütunlarına taşıyan Gazetemiz bugün yine vatandaşlarımızın sıklıkla şikayetçi oldukları nöbetçi eczane sorununu gündeme getiriyor.

Sağlık sektörünün olmazsa olmazları arasında yer alan eczaneler, vatandaşlar için hayati öneme sahiptir. Mesai saatleri dışında hastane acillerine gelen vatandaşların  ilaçlarını temin etmeleri için Eczacılar Odası tarafından nöbetçi eczaneler listesi belirleniyor ve İl Sağlık Müdürlüğünün onayı ile liste yayınlanıyor. 

Erzurum´da yıllardan beri nöbetçi eczane sayısı 4 olarak devam ediyor. Hatta buna biz üç buçuk´ta diyebiliriz. Çünkü Aziziye ilçesindeki Nöbetçi eczane gece saat 24:00´e kadar açık kalıyordu. yakın tarihte bu uygulama Aziziye ilçesinde de tam gece nöbetiyle 4 nöbetçi eczaneye çıkarılırken, her geçen gün gelişen ve büyüyen şehirde nöbetçi eczane sayısının neden daha fazla arttırılmadığı merak ediliyor.

Erzurum´da 4 Bölge´de belirlenen Nöbetçi Eczanelerin Merkeze bağlı Yakutiye, Aziziye ve Palandöken İlçe sınırlarında belirlendiğini fakat Yakutiye İlçe sınırları, Palandöken İlçe sınırları ve Aziziye ilçe sınırları göz önünde bulundurulacak olursa özellikle Yakutiye ve Palandöken İlçelerinin Nüfus ve yüzölçüm bakımından Türkiye´deki birçok şehirden hem daha kalabalık hemde sınırlarının daha geniş olduğunu Ecacılar Birliği göz ardı ediyor diye konuştular.

Kendi aracı olmadığı için Acil durumlarda Ambulans aracılığıyla ya da ticari bir araçla hastaneye götürülen hastaların taburcu işlemi tamamlandıktan sonra ikamet ettiği mahallede Nöbetçi Eczanenin olmaması şehrimiz adına utanç vericidir diye konuşan vatandaşlar, şehrimizdeki 4 Nöbetçi eczanenin yetersiz olduğunu belirttiler.

Eczacılar Odasının bu sayıyı bir an evvel 6 ya da 8´e çıkarıp vatandaşlara daha iyi hizmet etmeyi hedeflemeleri gerektiğini savundular.



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı