G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM İLK KEZ BÖYLE BİR FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

ERZURUM İLK KEZ BÖYLE BİR  FESTİVALE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Anadolu´nun en büyük alışveriş merkezlerinden birisi olan MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde 1.si gerçekleştirilen Doğu Anadolu Alışveriş Festivali düzenlendi.

 

 

Anadolu´nun en büyük alışveriş merkezlerinden birisi olan MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezinde 1.si gerçekleştirilen Doğu Anadolu Alışveriş Festivali düzenlendi.
 
Nevruz kapsamında 21 Martta Erzurum´a gelen İranlıların yoğun ilgi gösterdiği festivalde yerli ve yabancı turistlere Erzurum´un meşhur tatlısı kadayıf dolması, çiğ köfte ve Osmanlı şerbeti ikram edildi.
 
126 markanın ortak kararı ile yüzde 70´lere varan indirimlerin olduğu MNG AVM ve Yaşam merkezine vatandaşlar akın etti.
 
Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Fasıl Ekibinin de Mini konser verdiği Festivalin sunuculuğunu ünlü oyuncu Okan Karacan yaptı.
 
Festivale Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve MNG AVM, Yaşam Merkezi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer ve yerli yabancı turistler katıldı.
 
İranlı turistlerin ilgisinin oldukça fazla olmasından mutlu olduklarını ifade eden MNG AVM ve Yaşam Merkezi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aydoğan Süer ?´ Organizasyonda emeği geçen bütün ekibime teşekkür ediyorum. Doğu Alışveriş Festivalini düzenlememizin sebebi artık siyasetten çok 2016 ve 2017´nin yorgunluğunu üzerimizden atıp sosyal bir organizasyona adım atmak ve moral motivasyonumuzun yüksek olması için başlattık bu bağlantımızı 2 ay önce İran´da gerçekleştirdik bugünde İranlı turistlerimizin ilgisi yüksek olduğunu görüyoruz herkese hayırlı alışverişler diliyorum´´ dedi.
 
İran ve Erzurum arasında tur düzenleyen tur şirketi sahipleri ise Erzurum´a bu yıl ilginin oldukça fazla olduğunu bu tür festivaller sayesinde İranlıların Erzurum´a daha fazla ilgi göstermeye başladıklarını bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Erzurum´a 39 otobüsle geldiklerini söylediler.
 
1.si düzenlenen Doğu Anadolu Alışveriş Festivali 3 gün boyunca MNG AVM ve Yaşam Merkezinde devam edecek. 


  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli