G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM KULİSLERİNDE TÜM GÖZLER ORAYA ÇEVRİLDİ

ERZURUM KULİSLERİNDE TÜM GÖZLER ORAYA ÇEVRİLDİ

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN AK PARTİ´DE MEHMET SEKMEN MHP´DE SERDAR SEVİMLİ İYİ PARTİ´DE İSE; MAHMUT UYKUSUZ SESLERİ YÜKSELİYOR

 

 

MHP ve AK Partinin yerel seçimlerde ittifak yapılmayacak açıklamasının ardından gözler Büyükşehir Belediye Başkanlığına çevrildi. 

MHP ve AK Partinin yerel seçimlerde ittifak yapılmayacak açıklamasının ardından gözler Büyükşehir Belediye Başkanlığına çevrildi. Genel Merkezlerin İstanbul, Ankara ve İzmir her ne kadar en kritik bölgeler olursa olsun, diğer Büyükşehir Belediyeleri için de hummalı çalışmalar yaptığı görülüyor. Trabzon, Bursa, Balıkesir, Kahramanmaraş, Adana, Mersin ve Erzurum gibi önemli illerde ise mevcut başkanların şansının yüksek olduğu belirtiliyor.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlere 5 ay kalırken, siyasi kulislerde aday adaylığı görüşmeleri başladı. 16 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti, belediyecilikte önemli mesafeler kat ederken CHP ve MHP adaylarının da etkili olduğu iller var. Genel seçimlerde AK Parti ve MHP´nin seçim ittifakı yapması ile başlayan birliktelik yerel manada yaşanmayacak. Her iki liderde yerel seçimlere ayrı ayrı gireceğini belirttiler.

AK PARTİ´NİN EN GÜÇLÜ ADAYI MEHMET SEKMEN

Aktif siyasi hayatına Milli Gençlik Vakfı Kartal İlçe Başkanı olarak başlayan Mehmet Sekmen, ardından 1989 yılında Refah Partisi Kartal İlçe Başkanlığı görevine getirildi. 1992 yerel seçimlerinde Samandıra Belediye Başkanlığına seçildi. 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde Kartal Belediye Başkanı oldu. 1999 seçimlerinde tekrar kazanarak Kartalda 2. Dönem Belediye Başkanı olarak hizmet etti. 

10 yıl Kartal Spor Kulübü Başkanlığı yapan Mehmet Sekmen, Kartal Sporun altyapısını kurarak aynı zamanda 2. Lig Klüpler Birliği Başkanlığı görevinde bulundu. Kartal Spor Güreş Klübü kurarak spor alanındaki hizmetlerine devam etti. 2002 yılında yapılan Genel Seçimlerde 22.Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. TBMM´de sırasıyla Plan Bütçe Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Bayındırlık Komisyonunda görevler yaptı. 

2003-2005 arası Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyeliği yaptı. 27 Temmuz 2007 seçimlerinde 23. Dönem İstanbul Milletvekilliğine seçildi. Bu zaman aralığında sırasıyla Güney Anadolu Bölge Koordinatörlüğü, Erzurum´unda içinde olduğu Doğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü yaptı. 

Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Karadeniz Bölge Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılığı ve Ege Bölgesi Koordinatörlünü yapmıştır. Eğitim ve bilimin önemine binaen akademik alanıda ihmal etmeyerek, bütün bu yoğunluğun arasında İktisat alanında Yüksek Lisansına devam etmektedir. 

Yaklaşık yirmi beş yıldır, ülke meselelerine kendisini adamış bir birey olarak; ömrünün çeyrek asrını fiili hizmetlerle geçirmiş, İstanbul gibi karmaşık ve sürekli büyüyen bir metropolde 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmış, uluslararası belediyecilik kriterlerini görev yaptığı Belediye Başkanlığı süresince cesurca uygulayan bir başkan olarak hafızalardaki yerini almıştır. İnançlı ve maneviyatı yüksek bir gençliğin bu ülke için neler yapabileceğini anlatmaya çalışmış ve gençlik eğitimine bu bağlamda büyük katkıları olmuştur.

AK Parti´den en güçlü aday olarak gösterilen Mehmet Sekmen´in ikinci döneminde yapacağı birçok projesi de hazır bulunuyor. 2014 yılında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelirken verdiği vaatlerin hepsini teker teker gerçekleştiren Sekmen, hizmet süresi boyunca bir önceki dönemden yetişmeyen tüm projeleri şehre kazandırdı. Özellikle Ulaşım, Sosyal belediyecilik, teknik belediyecilik konusunda, 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı örnek alan Mehmet Sekmen, yaptığı hizmetler ile kırsal ve şehirdeki tüm halkın da takdirini kazandı.

ERZURUM´UN MHP, CHP ve İYİ PARTİ ADAYLARI

CHP ADAYI

Kulislerden alınan bilgilere göre Erzurum´da CHP´nin şehirde karşılığı olan bir kaç kişiyle görüştüğü ve önümüzdeki günlerde bu görüşülen kişiler arasında bir değerlendirme yaparak Adayını açıklayacağı bekleniyor. 

MHP ADAYI

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en son 2014 yerel seçimlerinde Prof. Dr. Kamil Aydın´la seçimlere girmişti. Bu seçimlerde ise Ankara Genel Merkez ve İl Teşkilatı sürekli dirsek temas halinde sıkı çalışmalar yapıyor. Atatürk Üniversitesi rektörlük seçimlerinde ilk İki sırada en fazla oyu alan Prof. Dr. Ömer Selim Yıldırım ve Prof. Dr. Serdar Sevimli´yle temas halinde olan MHP Genel Merkezi 2019 yerel seçimleri için bu iki isimden birisini Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak göstermeyi planlıyor. Öte yandan MHP Eski Erzurum İl Başkanı Ertürk Çimen´de Genel Merkez´deki tüm kurmayları harekete geçirerek Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ama Ankara kulislerinden alınan son dakika bilgilerine göre, yapılan tüm anket ve kamuoyu yoklamalarında ismi açık ara önde çıkan Prof. Dr. Serdar Sevimli´nin önümüzdeki günlerde MHP Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor.

İYİ PARTİ ADAYI

Genel seçimlerde 44 vekil çıkaran İYİ Partinin Türkiye genelinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sürpriz adaylarının olduğu öne sürüldü. Bunlardan birisinin de Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacağı belirtiliyor. Parti genelinde ise Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kulislerde konuşulan ismin Eski MHP´li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Uykusuz olduğu öne sürüldü. Yine Erzurum´un nüfus olarak en kalabalık ilçelerinden olan Palandöken Belediyesine ise Bayan Aday olarak Canan Uçar´ın olacağı öne çıkan kulis bilgileri arasında yer alırken, Yakutiye Belediyesi için de yine geçtiğimiz yıllarda MHP´den Yakutiye Belediye Başkan Adayı olan Sabi Gökhan Genç ismi kulis bilgileri arasında



  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false