G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

?Erzurum Nasıl Bir Milletvekili İstiyor?´

?Erzurum Nasıl Bir Milletvekili İstiyor?´

?Erzurum Nasıl Bir Milletvekili İstiyor?´

 

 

Erzurum´da her seçim döneminde konuşulan ?Erzurum nasıl bir milletvekili istiyor?´ sorusu yeniden gündeme geldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın MHP lideri Devlet Bahçeli´nin erken seçim önerisi ile birlikte aldığı erken seçim kararının ardından seçimlere katılacak aday adaylarının isimleri parti genel merkezlerine gönderildi. Teamül yoklamaları ve yapılan mülakatların ardından aday adayı listeleri parti genel başkanlarının başkanlığındaki üst kurulun kararına sunuldu. Yaşanan bu siyasi sürecin akabinde, her seçim öncesi konuşulan ?Erzurum nasıl bir milletvekili istiyor?? sorusu yine gündeme geldi.

BU SEÇİM FARKLI

Her  seçim öncesinde aday olarak düşündüklerini, layık gördükleri bazı adayları parti genel merkezinden aday olarak göremeyen Erzurumlu seçmenler, seçimin hassasiyetine dikkat çekerek parti genel merkezi üst kurulunun bu hassasiyete dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´nde, Hükümeti Cumhurbaşkanı kuracak, güvenoyu ise millet tarafından verilmiş olacak. Kurulan ittifaklar ise Cumhurbaşkanını seçtirdiği gibi Mecliste de karşılığı olacak. Bu sistemde seçmen Cumhurbaşkanlığı için bir partiye oy verirken, vekil için başka partiyi değerlendirebilecek. 

Erzurumlu seçmen seçimde parti genel merkezlerinin ve üst kurullarının daha dikkatli aday tespitinde bulunmaları gerektiğini söylüyor.

Görüşlerini aldığımız vatandaşlar, yapılacak seçim öncesi parti genel merkezlerine yönelik düşüncelerini paylaştılar.

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimleri öncesinde partiler Milletvekili aday adayları arasından Milletvekili adaylarını tespit etmeye çalışırken Erzurumlular da ?Milletvekili adayları nasıl olmalı?´ sorusuna cevap verdi.

LİYAKAT ÖNCELİĞİMİZ

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan milletvekili seçimleri öncesinde partiler aday listelerini YSK´ye vermeden Erzurumlu seçmenlerin vekil tarifi belirlendi.

Erzurumlu seçmenlerin çoğunluğu parti ismi belirtmeksizin vekil adayında istedikleri temel özelliği liyakat olarak belirledi.

Erzurum´da yaşamayan, Erzurum´u tanımayan adayların aday olarak gösterilmesini istemeyen Erzurumlu seçmenler, ?Eğer illaki Erzurum´da yaşamayan bir aday adayı, aday gösterilecekse bu isim, Erzurum´u hisseden, Erzurum´u yaşayan, Erzurum´un ve vatandaşın sorunlarını bilen bir aday olmalı? dediler.

Erzurumlu seçmenler aday kriterinde partilere verdikleri manifestoda istedikleri adaylar için şu ifadeleri kullandılar:

?Vekil seçeceğimiz adayın önceliği Erzurum olmalı. Erzurum´un sorunlarını çözmek için gerektiğinde arkasında Erzurumluların gücünü hissederek masaya yumruğunu vuracak kadar cesaretli olmalı.

Erzurum´un ekonomik yapısından sosyal yaşantısına kadar Erzurum´u, Erzurumluyu tanıyan bir vekil adayı daha gerçekçi yaklaşımlarla sorunların çözümüne yönelebilir, talepleri yerine getirebilir. Bu yüzden yaşadığı şehri bilen bir isim aday gösterilmeli.

Herhangi bir grubun, bölgenin değil. İlçeleri, beldeleri, köyleriyle birlikte merkezin, bu şehrin bütününü temsil edecek aday ismi üzerinde durulmalı.

Dini ayrımcılığından uzak, ötekileştirmeyen, birleştiren ve Erzurum´u kültürel birlikteliğiyle, manevi-milli ruhuyla bir bütün olarak kucaklayan, herkese kulak veren, dinleyen, samimi yürekli adayın belirlenmesi.

Mecliste görevini yaparken Erzurum´u unutmayan, Erzurum´un sorunlarını içtenlikle meclis kürsüsüne taşıyan, Erzurum´a geldiğinde bir grupla değil esnafından memuruna, işçisinden öğrencisine her grupla aynı diyalogu kurabilen. Erzurum´un sorunlarının çözümünde ben egosundan ve parti egosundan uzak olabilen, gerektiğinde sorunların çözümü için diğer partilerin vekilleriyle birlikte karar alabilecek vekil adayları istiyoruz.?



  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı