G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erzurum Seçimleri Konuşuyor.

Erzurum Seçimleri Konuşuyor.

Erzurum Seçimleri Konuşuyor.

Geçtiğimiz dönem kötü bir liste hazırlayarak Erzurum´da ağır bir yenilgi alan Ak Parti, bu hatasını ikinci kez yapmamak için liste düşüncesini geliştirmeye başladı. Tepeden inme isimler yerine, şehrin dokusunu bilen ve vatandaşla yakın ünsiyet içinde olan isimler, bir bir kamuoyu gündeminde dillendiriliyor.

Ekonomi, ticaret, kültür, sanat alanlarında deyim yerinde ise dökülen şehrin, yeni isimlere ihtiyacı olduğu ve yeni siyasilerle yeni bir heyecanın gündeme alınması gerektiği vurgulanıyor.

Bundan yaklaşık bir ay önce AK Parti Genel Merkezinin şehrimizde  anket yaptığını duyurmuş, buna Ak Parti Erzurum İl Teşkilatının dahi, inanmadığını belirtmiştik. Haber kaynaklarımızın ulaştığı bilgiler ise dudak uçuklatan mahiyette.

AK Parti Genel Merkezi´nin şehrimizde yaptığı anket analizinde, mevcut Ak Parti listesinde var olan bazı adayların listeye dahi giremedikleri görülüyor.

İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ´ın ismi anket sıralamasında yer alırken, bu isimlerin yanı sıra 6. Sıra Adayı Zafer Tarıkdaroğlu ve AK Parti Eski Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık yer aldı. Yine Güney İlçe Adayları arasından geçtiğimiz dönem listeye giremeyen İsmail Karaduman, Erdal Tanas Karagöl ve Ali Demirhan ismleri öne çıkanlar arasında. Geçtiğimiz dönem Listeye İstanbul´dan giren Zehra Taşkesenlioğlu´nun sıralamaya dahi giremediği alınan bilgiler arasında.

Öte yandan Ankara Genel Merkez kaynaklarımızdan aldığımız bir bilgi de; Prof. Dr. Recep Akdağ´ın Erzurum´dan, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala´nın ise Ankara´dan listeye gireceği yönünde.

Mevcut adaylarla listenin tekrar hazırlanamayacağını belirten kaynaklarımız, olası aynı liste ile bir seçimin büyük yenilgiyi yaşatacağını belirtiyorlar.

Genel Merkezin yaptırdığı bu anketin diğer illerde de aynı sonuçları ortaya koyduğu belirtiliyor. Listelerde genel bir revizyonun söz konusu olduğunu belirten haber kaynaklarımız, özellikle gerek teşkilat, gerekse vekil sıralamasında taşların yerinden oynayacağını dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: Erzurum Seçimleri Konuşuyor
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli