G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM AK PARTİ`NİN YILDIZINI PARLATTI

ERZURUM AK PARTİ`NİN YILDIZINI PARLATTI

ERZURUM AK PARTİ`NİN YILDIZINI PARLATTI

ERZURUM AK PARTİ`NİN YILDIZINI PARLATTI

Yapılan seçimler sonrasında aylardır yaptıkları çalışmanın sonucunu kutlayan AK Partili milletvekilleri seçim sonucunun haklı gururunu yaşıyorlar. Üç dönemdir oylarını katlayarak iktidarı tek başına göğüsleyen AK Partililer, ustalık döneminde Erzurum`da daha iyi hizmet vereceklerinin sözünü verdiler.

Yılmaz; Kadrolarımız çok iyi
Erzurum`un önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de kaliteli ekip ile hizmette devamlılık sağlamak için çaba göstereceklerini söyleyen Yılmaz, "Elbette seçilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm aday arkadaşlarımız ve bakanımız Başta olmak üzere gerçekten seçimler süresince gezilmedik ilçe köy bırakmayıp tüm Erzurum`u ve Erzurumluları dolaşarak kendinlerini tanıtıp anlatma gayretlerini gösterdiler. bunun karşılığını vatandaşlarımız sandıkta verdi .tüm halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Çığlık; Halkımız ikinci kez teveccüh etti
AK Parti Erzurum Millet Vekili ve Millet vekili Adayı Fazilet Dağcı Çığlıkı, 2011 Haziran Millet vekili Seçimlerin de kendilerine gösterilen teveccühe layık olacaklarını söyledi. Çığlık, "Tüm arkadaşlarımız ile büyük bir çaba ve gayret içerisinde çalıştık. Seçimler süresince tüm bu koşturmaca ve  çalışmalarımızın karşılığını hemşerilerimiz bizleri gerçekten çok mutlu etti" diye konuştu.
Aydemir; Siyaset yalnız
parlamentoda yapılmaz
AK Parti`nin seçim sonuçlarındaki en büyük kırgınlı hiç şüphesiz 6. sıra adayı İbrahim Aydemir`in meclise girememiş olması. Parlamento`ya girememiş olmasının üzüntücü verici olduğunu söyleyen İbrahim Aydemir, "Siyaset yalnızca meclis çatısı altında yapılmaz. Her şeye rağmen partime hizmetlerimi sürdüreceğim. 6-0 olsaydı tabi ki iyi olurdu ama yinede hiç önemli değil memleketimizi Türkiye`de birinci yaptık o hedefe ulaştık arkadaşlar başta sayın sağlık bakanımız bu ülke için ve memleketimiz için hizmetlerine devam edecekler bende bir Ak partili olarak bunun gurunu yaşıyoruz. Bundan sonraki süreç te de Partide olan hizmetlerime aynı şekilde devam edeceğim herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

 

İŞTE ERZURUM`UN YENİ MİLLETVEKİLLERİ VE ÖZGEÇMİŞLERİ?

RECEP AKDAĞ: (AK PARTİ )
1960, Yahya - Zekiye - Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi - İngilizce - Prof. Dr. Öğretim Üyesi - Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Atatürk Üniversitesi Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı - Evli, 5 Çocuk.

ADNAN YILMAZ: (AK PARTİ )
1953 yılında Erzurum`da doğdu. Bürokrat; Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü`nü bitirdi. Türkiye Zirai Donatım Kurulu Erzurum Bölge Müdürlüğü yaptı. Aynı iş yerinde Personel Şef Yardımcısı, Personel Şefi, Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdürü oldu. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü`nde Daire Başkanlığı yaptı. İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

FAZİLET DAĞCI ÇIĞLIK: (AK PARTİ )
Fazilet Dağcı Çığlık, 1 Kasım 1973`de Erzurum İspir`de doğdu. Bilgisayar Mühendisi, Zürich Winterthur Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Mühendisliği Bölümü`nü bitirdi. Yüksek lisans yaptı. Zürich Dietikan Belediyesi`nde Türk Vatandaşlarına yönelik uyum konusu başta olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda danışmanlık görevlerinde bulundu. Zürich Hava Limanı`nın Stratejik Bilgi İşlem Organizasyonu`nun proje heyetinde çalıştı. Zürich Kanton Bankası`nda "Enterprise Search" çözümünün etkileri, güvenlik hizmetleri ve teknolojileri, telekomünikasyon metodunun fayda ve kullanım çeşitleri üzerine analiz ve projelerinde görev yaptı. 23. Dönem`de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu Çok iyi düzeyde Almanca, orta düzeyde Fransızca ve İngilizce, az düzeyde İtalyanca bilen Dağcı Çığlık, evli ve 1 çocuk sahibi.

CENGİZ YAVİLİOĞLU: (AK PARTİ )
Erzurum`da doğdu. Ekonomi`Finansman; İstanbul üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi`nden mezun oldu. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Uluslararası Finans Bölümü`nde tamamladı. Ardından C.Ü. iktisat ve iktisadi Gelişmeler Bölümü`nde doktora yaptı. Başbakanlık Özelleştirme idaresi Başkanlı~ı, Finansman ve Fon Yönetimi Başkanlı~ı görevlerini yürüttü. Arapça ve ingilizce bilen Yavilioğlu, evlidir.

MUHYETTİN AKSAK: (AK PARTİ )
Muhyettin Aksak, 10 Temmuz 1957`de Erzurum`da doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Behice`dir. İnşaat Mühendisi ve İş Adamı; Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü`nü bitirdi. Erzurum Merkez Yakutiye Belediye Başkanlığı yaptı. Abdurrahman Gazi Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı, Palandöken Vakfı Kurucu Genel Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkanlığı, Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Erzurumspor Onursal Üyeliği, Erzurum Ticaret Odası ve Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Üyeliklerinde bulundu. 23. Dönem`de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri oldu. İngilizce bilen Aksak, evli ve 6 çocuk babasıdır.

OKTAY ÖZTÜRK: (MHP) 
Oktay Öztürk, 1951 Sarıkamış doğumlu. 19 dönem Erzurum MHP Milletvekili, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş Alpaslan Türkeş`in vefatıyla Tuğrul Türkeş`le beraber Aydınlık Türkiye Partisini kurmuştur. Aydınlık Türkiye Partisi`nin Genel Başkanlık görevini yürütmüştür. 22 Temmuz 2007 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Genel Seçimleri`nde Aydınlık Türkiye Partisi`nden milletvekili adayı olarak seçime katılmıştır. Oktay Öztürk, daha sonra ATP`yi kapatarak, yeniden MHP saflarına katılmış ve Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli`nin Başdanışmanlığı görevine getirilmiştir.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı