G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM BAROSU BAŞKANI`NDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

ERZURUM BAROSU BAŞKANI`NDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

ERZURUM BAROSU BAŞKANI`NDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA

ERZURUM BAROSU BAŞKANI`NDAN İLGİNÇ AÇIKLAMA
Cumhuriyet Halk Partisi`nin seçim öncesinde hapisteki Ergenekon sanıklarını aday göstermesinin başlı başına bir hata olduğunu öne süren Baro Başkanı Güzel, hükümetin başlattığı açılım süreciyle birlikte, terör örgütü ve yandaşlarının şımartıldığını ifade etti.

24. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi açılışındaki yemin krizi gündemdeki yerini koruyor. BDP`nin desteklediği bağımsızların meclise girmemesi ve Cumhuriyet halk partili Milletvekillerinin katıldıkları halde yemin etmemesi sivil toplum örgütlerinin tepkisini topluyor. Şimdilerde herkes yemin krizinin çözülüp çözülmeyeceğini merak ederken Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel`den çarpıcı bir açıklama geldi.
Cumhuriyet Halk Partisi`nin seçim öncesinde hapisteki Ergenekon sanıklarını aday göstermesinin başlı başına bir hata olduğunu öne süren Baro Başkanı Güzel, hükümetin başlattığı açılım süreciyle birlikte, terör örgütü ve yandaşlarının şımartıldığını ifade etti.Güzel "Hükümetin bölücülükle mücadelede sergilediği yanlış politika sayesinde, adeta terörizm ve bölücülük teşvik edilir hale geldi. Bunlarla birlikte terör örgütünün uzantısı olan BDP`lilerde haliyle yaptıkları eylemlerin ses getireceğini düşünüp şımardılar. Doğal olarak yemin protestosunda en büyük pay hükümete aittir." dedi.
CEZAEVİNDEN ÇIKARIP
VEKİL YAPMAK DOĞRU
DEĞİL
Açıklamasında CHP`nin Ergenekon sanıklarını BDP`nin ise terör örgütü üyesi olmakla yargılananları aday göstermesini eleştiren Erzurum Baro Başkanı Mehmet Güzel, "Bu yapılanın hırsızlıktan hüküm giymiş birini banka müdürü yapmaktan farkı yoktur. Tercihler hatalı olduğu gibi bunlara göz yumanlarda o kadar hatalıdır. Özellikle hükümetin açılım süreciyle terör örgütü ve yandaşlarının şımartıldığını ve son dönemde kayıpların artarak devam ettiğini görmekteyiz. Hükümetin bölücülükle mücadelede sergilediği basiretsiz politika sayesinde, adeta terörizm ve bölücülük teşvik edilir hale geldi. AKP`nin, neredeyse sıfır kayıpla devraldığı terörle mücadele, gelinen noktada hemen hemen her gün şehit verdiğimiz; güvenlik görevlilerimizin, ailelerinin ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanamadığı aciz bir sürece dönüşmüştür. Hükümet çevrelerinin, övünerek dillerinden düşürmedikleri açılım, artık anlaşılmıştır ki, PKK açılımı haline dönüşmüştür. Analar ağlamasın sömürüsüyle başlatılan açılım sürecinde gördük ki; ağlayan terörist analarının sayısı azalmış, fakat şehit analarının gözyaşları sel olmuştur" dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı