G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM POLİSİ YAPTIĞI TATBİKATLA GERÇEĞİ ARATMADI

ERZURUM POLİSİ YAPTIĞI TATBİKATLA GERÇEĞİ ARATMADI

ERZURUM POLİSİ YAPTIĞI TATBİKATLA GERÇEĞİ ARATMADI

ERZURUM POLİSİ YAPTIĞI TATBİKATLA GERÇEĞİ ARATMADI 

2011 Kış Oyunları sürecinde olası toplumsal olaylara karşı hazırlanan Erzurum polisi nefes kesen bir tatbikata imza attı. Taş ve gerçek molotof kokteyllerinin kullanıldığı tatbikat gerçeği aratmadı.

çevik Kuvvet polisi gerçeği aratmayan bir tatbikatla 2011 Kış Oyunları`na hazır olduğunu gösterdi. İstasyon Meydanı`nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 300 polisin katıldığı tatbikatta toplumsal olaylara müdahale canlandırıldı.
Gösterici rolündeki polisler, türküler eşliğinde halay çekip polise molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Çevik Kuvvet polisi de göstericileri orantısız güç kullanmadan göz altına aldı. Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanı Seyit Demirci, İl Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Müdür yardımcıları, komiserlerin ve bir çok vatandaşın izlediği tatbikat, dün gerçekleştirildi. Çevik Kuvvet polislerinin cop çekme, dürtme, kenetlenerek yürüme hareketlerini sergilemesi ile başlayan tatbikatın ikinci bölümünde, toplumsal olaylara müdahale edilmesi canlandırıldı. Tamamı sivil polislerden oluşan göstericiler, yüzlerini puşiyle ve kar maskesi ile kapatıp türküler eşliğinde halay çekerek slogan attılar. Bir süre halay çeken eylemciler, daha sonra hazır kıta olarak bekleyen Çevik Kuvvet polislerine saldırmaya başladılar. `Polis şaşırma sabrımızı taşırma`, `İnsanlık onuru işkenceyi yenecek`, `Susma sustukça sıra sana gelecek`, `Direne direne kazanacağız` yazılı dövizler taşıyan göstericiler, hazır kıta bekleyen Çevik Kuvvet polislerini taş yağmuruna tutup Molotof kokteyli attılar. Gerçek taş ve Molotof kokteyline maruz kalan Çevik Kuvvet polisleri, kalkanlarını kullanarak kendilerini koruma yolunu seçti. Çevik Kuvvet polisleri, eylemcilerin tekme ve sopalarla saldırmaya başlaması ile birlikte harekete geçti. Panzerlerle su sıkılarak püskürtülen göstericilere, Çevik kuvvet polisleri de müdahale etti. Çevik Kuvvet polisleri, bir anda çember yaparak eylemcilerin bir bölümünü yakalamayı başardı. Diğer göstericiler ise polis panzerinden sıkılan su ile püskürtüldü. Çembere alınan eylemciler, polis otobüsüne bindirilirken de direniş gösterdi.

VALİ ÖZTÜRK: 
TATBİKAT GERÇEĞİNİ ARATMADI

Tatbikat sonunda, Çevik Kuvvet polisleri `Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü 2011 Üniversitelerarası Kış Olimpiyatlarına hazır` yazılı flama açtı. Çevik Kuvvet Amiri Reyhani Kalenderoğlu, Türk bayrağını Vali Sebahattin Özktürk`e götürüp `Şanlı Türk bayrağımız göstericiler tarafından yakılmak istenirken alınmıştır` diyerek öpüp teslim etti. Vali Sebahattin Öztürk`te bayrağı öperek teslim aldı. Gerçeğini aratmayan tatbikat, protokol mensupları ve diğer izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Tatbikat sonrası kısa bir değerlendirme yapan Vali Sebahattin Öztürk, "Çok güzel bir tatbikattı. Polisin orantısız güç kullanmadan göstericileri nasıl püskürttüğünü izledik. Erzurum polisinin olimpiyatlara tüm birimleri ile hazır olduğunu gördük" dedi.
Öte yandan Vali Sebahattin Öztürk, Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait yeni jammer cihazı takılan aracı test ederek, cihazın tam anlamıyla çalışıp çalışmadığı kontrol etti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli