G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

ERZURUM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

ERZURUM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

ERZURUM SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği`ne bağlı (TMMOB) meslek odalarının temsilcileri, Erzurum`un sorunlarını masaya yatırıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi`nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri İnşaat Mühendisi M. Ünal Kıraç başkanlık etti. Toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ahmet Ferhat Bingöl, Jeoloji Mühendisleri Odası Temsilcisi Eyüp Tavlaşoğlu, Kimya Mühendisleri Odası Temsilcisi Hanifi Saraç, Jeofizik Mühendisleri Odası Temsilcisi Rufai Çınar, Orman Mühendisleri Şube Başkanı Turgay Dindaroğlu, Gıda Mühendisleri Odası Temsilcisi Murat Karaoğlu, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Temsilcisi Yakup Bozoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası Temsilci Yardımcısı Onur Alemdar ve İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Hattatoğlu katıldı.
Kentin sorunlarının tartışıldığı toplantıda, her meslek odası yetkilisi kendi meslekî bakış açısıyla değerlendirmeler yaptı.
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri İnşaat Mühendisi Ünal Kıraç, sivil toplum örgütlerinin şehrin dinamiklerinden olduğunu belirterek, özellikle birbiriyle doğrudan ilgili meslek örgütlerinin bir araya gelmesinde, faaliyet gösterilen il açısından büyük faydalar olduğunu söyledi.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği`ne bağlı meslek odalarının, kent sorunları üzerinde yapılan çalışmaların mühendislik bakışı süzgecinden geçirilmesi için seferber olduklarını, yapılan değerlendirmelerin ise, yetkililer ve kamuoyuyla paylaşılması amacını güttüğünü kaydeden İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Kıraç, periyodik aralıklarla gerçekleştirdikleri bu toplantıların, şehirde mühendislik hizmetleri açısından muhtemel sorunların yaşanmasının önüne geçtiğini dile getirdi.
Öte yandan kent sorunları üzerine yaptıkları değerlendirmeler ve görüş alışverişlerinin, sivil toplum örgütlerinin çok daha etkin bir biçimde hizmet vermelerinin yolunu açtığını vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı A. Ferhat Bingöl ise, ev sahipliği yaptıkları toplantıda da, kentin sorunlarına yönelik görüşler üzerinde durduklarını ifade etti. TMMOB`ne bağlı meslek odaları olarak, söz konusu toplantı ve etkinlikleri ara vermeden devam ettireceklerini sözlerine ekledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı