G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM´DA KİMLER MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK?

ERZURUM´DA KİMLER MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK?

ERZURUM´DA KİMLER MİLLETVEKİLİ ADAYI OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın erken seçimin 24 Haziran 2018 tarihini açıklamasının ardından gözler Erzurum´da partilerin milletvekili aday listelerine çevrildi.

Erken seçim kararının açıklanmasını ardından Erzurum´da AK Parti, CHP ve MHP´de kimlerin milletvekili aday listesine gireceği merakla beklenirken, kulislerde Erzurum´da çok sayıda milletvekilinin listelerde olamayacağı konuşuluyor.

AK PARTİ LİSTESİNDE KİMLER OLACAK?

Erken seçim kararının ardından AK Parti´de bakan olacak isimlerin milletvekili listesinde yer alamayacak olması Erzurum´da büyük beklentilere yol açarken, bir önceki seçimde olduğu gibi çok sayıda ismin Erzurum´dan milletvekili aday adayı olması bekleniyor. Halen Başbakan Yardımcısı olan Prof. Dr. Recep Akdağ´ın Beştepe´de verilecek yeni görevinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Erzurum milletvekili listesine konmayacağı öngörülüyor. Öte yandan Başkanlık sisteminde Bakanların Milletvekillerinden değil dışarıdan atanacağı için Erzurum Listelerinde yer alacağı konuşulan Eski İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala´nın da önümüzdeki dönemde Bakan olma ihtimalinin yüksek olduğundan dolayı Milletvekilliği listelerinde yer almayacağı beklentiler arasındayken Cumhurbaşkanlığı sözcüsü hemşehrimiz İbrahim Kalın´ın Erzurum Listelerinde birinci sırada yer alması bekleniyor. Bu arada Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir´in gerek Milliyetçi Hareket Partili seçmen gerekse AK Partili seçmen tarafından sevilen ve Listede görmek istediği isim olarak öne çıktığı düşünülüyor. İbrahim Aydemir´in yeni açıklanacak listedeki yerini koruyacağı söyleniyor.

ÇOK SAYIDA MÜRACAAT BEKLENİYOR

AK Parti Erzurum Milletvekili aday listesine girmek isteyen isimlerin bu olasılıkları düşünerek Ankara temaslarına daha şimdiden başladıkları öğrenildi. Milletvekili adaylığı için müracaat edecek olan devlet memurlarının 1 Mayıs´a kadar istifa etmesi gerekirken, kesin listenin ise YSK´ya 15 Mayıs tarihinde verileceği belirtildi. AK Parti Milletvekili listesine girebilmek için Erzurum ve Ankara´da görev yapan çok sayıda bürokratın istifa hazırlığı içinde olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

CHP MHP´Lİ BİR İSİMLE SEÇİME HAZIRLANACAK


AK Parti´de durum böyle iken geçtiğimiz seçimlerde ön seçimle milletvekili adaylarını belirleyen CHP´de seçim takviminin dar olması sebebiyle genel merkez yoklamasına gidilecek. Erzurum´da milletvekili bulunmayan CHP´de ise Milliyetçi Hareket Partili bir Adayın birinci sıra Adayı olarak gösterileceği konuşuluyor.

AYDIN SAMSUN´DAN ADAY OLACAK MI?


Erzurum´da tek milletvekili olan MHP´de ise Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın´ın 1. sıra aday olması beklenirken, MYK üyesi Adem Yurdigül´ün 2. sıraya yerleşeceği, 3. Sıra da ise Eski Erzurum Ülkü Ocakları Başkanı Avukat Bilgin Ertaş´ın yer alacağı söylentileri yükselirken geçen seçimlerde 6. sırada olmasına rağmen en çok çalışan Aday Gökhan Aslan´ın da Listede olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

İYİ PARTİ YSK´YI BEKLİYOR

İYİ Parti´nin seçimlere girmesi halinde Erzurum´da eski MHP´li isimler öne çıkıyor. İYİ Parti´nin kurucular kurulu listesinde yer alan Eski MHP Erzurum Milletvekili Cezmi Polat ve Eski MHP İl Başkanı Zekai Kaya´nın İYİ Parti aday listesinde yer alması bekleniyor.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli