G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM`DA ALT YAPI SORUNU MASAYA YATIRILDI

ERZURUM`DA ALT YAPI SORUNU MASAYA YATIRILDI

ERZURUM`DA ALT YAPI SORUNU MASAYA YATIRILDI

85465ERZURUM`da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı`nda konuşan Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Mevlüt Vural, kentin alt yapısının yetersizliğini dile getirdi. Vural, "Atık su kanallları yağmur suyu kanallarıyla birleşip içme suyu şebekemize zarar verecek şekilde yollara taşıp vatandaşlarımızı olumsuz olaylarla karşı karşıya bırakıyor" dedi.

Yılda 4 kez yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı`na başkanlık eden Vali Ahmet Altıparmak, Erzurum Kongresi`ninin 95`inci yıldönümü nedeniyle 23 Temmuz günü düzenlenecek törenle TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile birlikte dört bakanın katılacağını bildirdi. Kamu kurumları tarafından hazırlanan 458 projenin yaklaşık 6 milyar lira tutarında olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, projelerden 30`unun bittiğini, 298`ine devam edildiğini, geri kalanına da henüz başlanmadığını bildirdi.

VURAL`DAN İMAR HAREKETLERİ SAĞLIKLI DEĞİL İDDİASI

Toplantıda söz alan ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, yaz yağmurları ile birlikte kentin alt yapı sorunun ortaya çıktığını söyledi, geçtiğimiz hafta bir kişinin selden hayatını kaybettiğini hatırlattı. Vural, "Halbuki Erzurum`un topoğrafyası aslında bu tür yağmurlardan en az etkilenen yer olması gerekir. Maalesef atık su kanalları yağmur suyu kanallarıyla birleşip içme suyu şebekemize de zarar verecek şekilde yollara taşıp vatandaşlarımızı olumsuz olaylarla karşı karşıya bırakıyor. Geçenlerde de biliyorsunuz bir vatandaşımızı bu yüzden kaybettik. Bu tamamen imar hareketlerinin de sağlıklı olmayışından kaynaklanıyor. Su baskını olan yerleri inceledim. Palandöken altında kuşatılma kanalları yapılmış. O kanaları da gezdim. Birçoğunun belirli yerleri dolmuş. Oradan akan sular ölen vatandaşımızın da bulunduğu mahalleyi basıyor. Zaman içinde çözeceğiz" diye konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nı 30 Mart`taki seçimlerden önce 10 yıl boyunca AK Partili Ahmet Küçükler yönetti. 30 Mart seçimlerinde Küçükler`in yerine aynı partiden daha önceleri İstanbul Kartal Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Sekmen aday gösterildi ve seçildi. Mehmet Sekmen de geçen Haziran ayında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi`nde (İSKİ) 2007-2010 yılları arasında genel müdürlük yapan Mevlüt Vural`ı ESKİ`ye Genel Müdür olarak atadı.

http://www.haber3.com/erzurumda-alt-yapi-sorunu-masaya-yatirildi-2775903h.htm#ixzz371IGUVr7

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli