G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM`DA YILIN DOKTORU SEÇİLDİ

ERZURUM`DA YILIN DOKTORU SEÇİLDİ

ERZURUM`DA YILIN DOKTORU SEÇİLDİ

ERZURUM`DA YILIN DOKTORU SEÇİLDİ 

Palandöken Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmani Dilek İka Erzurum?da Yılın doktoru seçildi. İka yılın doktoru ödülünü ATO Congresium`da düzenlenen törende Bakan Akdağ?dan aldı.  
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 81 ilden `Yılın Doktorları`, `Üstün Hizmet Ödülleri`, `Altın Steteskop` ve `Medya Ödüllerinin` verildiği, ATO Congresium`da düzenlenen `14 Mart Tıp Bayramı` kutlama törenine katıldı. Törene, Akdağ`ın yanı sıra, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Erdöl katıldı.  Törende bir konuşma yapan Bakan Akdağ, Tıp Bayramı`nı kutlayarak, "Bugün bireyin en değerli varlığını korumak için yemin eden sağlık çalışanlarımızın bayramı, bugün bizim bayramımız" dedi. Akdağ, sağlık alanında, emeklilikte sorunlar olduğuna dikkati çekerek, Başbakan Erdoğan`ın bu sorunun giderilmesi için talimat verdiğini ve emeklilikte iyileştirmeler yapmak için elinden geleni yapacağını söyledi.
Sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığını hatırlatan Akdağ, "Bazı kendini bilmezlerin sağlık çalışanlarına gösterdiği şiddete asla kayıtsız kalmayacağız. Sağlık çalışanları şiddete maruz kaldığında haklarını kendi arıyorlardı, şimdi Sağlık Bakanlığının avukatıyla bu sorunu çözeceğiz" diye konuştu.  
Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların ceza aldığını belirten Akdağ, sağlıkta şiddete sıfır tolerans tarzının ortaya konulacağını söyledi. Van depreminde en büyük fedakarlığı gösteren kişilerin sağlık çalışanları olduğunu anlatan Akdağ, Van`da enkazlara ilk ulaşan ekibin Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) olduğunu ifade etti.  
Bakan Akdağ, `Yılın Doktorları`, `Üstün Hizmet Ödülleri` ve `Altın Steteskop` dalında ödül almaya hak kazanan doktorlara bir altın steteskop ve plaket verd



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı