G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Erzurum`daki Gazeteciler Yandı!

Erzurum`daki Gazeteciler Yandı!

Erzurum`daki Gazeteciler Yandı!

2Başbakan Ahmet Davutoğlu açıkladı:?Siyasi partiler mali kaynaklarını kamuya açıklayacak, il ve ilçe başkanları bile mali bildirim yapacak."
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ?kamu yönetiminde şeffaflık? konusunda alınan tedbirleri açıkladı. Buna göre, milletvekili ve belediye başkan adaylarına yapılacak nakdi yardımlar kendi adlarına açılmış olan seçim hesaplarına yatırılacak, bu yardımlara bazı sınırlar getirilebilecek. Siyasi partilere yapılan bağış miktarı da elektronik ortamda ilan edilecek.
Yerel Medya Sahipleri de Mal Bildirimi Yapacaklar.
Siyasi etik yasasını esas alarak milletvekilleri için davranış kuralları belirleyeceklerini anlatan Davutoğlu, mal bildirimi konusunda da önemli değişiklilere gidildiğini ifade ederek, "Yüksek mahkeme başkan ve üyeleri ile daire başkanları mal bildiriminde bulunacak. Meclis?te grubu bulunan siyasi partilerin grup başkanvekilleri, genel merkez yöneticileri, il başkanları ve ilçe başkanları ile ulusal, bölgesel veya yerel nitelikte yayın yapan radyo ve televizyon kuruluşlarının yetkilileri için de mal bildirimi zorunluluğu getirilecek" dedi. Başbakan, mal bildirimlerinin yenilenme süresinin 5 yıldan 2 yıla ineceğini de vurguladı. İmar planlarının yapım sürecini daha saydam ve hesap verebilir hale getireceklerini kaydeden Başbakan, Tarihi dokuya zarar verecek imar değişikliğine izin verilmeyeceğini ekledi. Davutoğlu, ihbarda bulunan kamu görevlilerinin korunacağını da ifade ederek, gerekli olması halinde ihbarda bulunan kamu görevlilerinin başka bir yerde çalışması ve 3 aylık ücretli izne çıkarılmasının söz konusu olacağını anlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ihbarın asılsız çıkmaması koşuluyla görevlilere ödül verileceğini de belirtti. KAYNAK: http://www.mansethaber.com.tr/


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı