G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

`Erzurum`u Türkiye`nin Kalbi Gibi Görüyorum`

`Erzurum`u Türkiye`nin Kalbi Gibi Görüyorum`

`Erzurum`u Türkiye`nin Kalbi Gibi Görüyorum`

'ERZURUM'U TÜRKİYE'NİN KALBİ GİBİ GÖRÜYORUM'

 “Erzurum’un farklı bir yeri var, her bakımdan bu şehrimize sahip çıkmamız gerekiyor,” diyen Rektör Koçak, “Ben kalp cerrahıyım. Bu nedenle olsa gerek, Erzurum’u, Türkiye’nin kalbi gibi görüyorum ve bu kalbin sağlığının millet olarak hepimizi ilgilendirdiğini düşünüyorum ve ona göre davranıyorum,” diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi’nden 1968-1972 döneminde mezun olan 33 kişilik bir gurup, 28-30 Ekim tarihleri arasında Erzurum’da bir araya gelerek Üniversiteyi gezdi.Yaş ortalamaları altmışın üzerinde olan eski mezunları makamında kabul eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atatürk Üniversitesi’nde uzun veya kısa süreli okuyan pek çok mezunun fırsat buldukça gelip eski günleri andıklarını hatırlattı.

 
ERZURUM’UN FARKLI YERİ VAR  
Koçak, “87. Yılını kutladığımız Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum’da, bu milli sevinç gününde, eski mezunlarımız olarak sizlerle bir arada olmaktan ve Cumhuriyetimizin kuruluş mutluluğu paylaşmaktan ayrıca sevinç duyuyorum” dedi.  
“Erzurum’un farklı bir yeri var, her bakımdan bu şehrimize sahip çıkmamız gerekiyor,” diyen Koçak, “Ben kalp cerrahıyım. Bu nedenle olsa gerek, Erzurum’u, Türkiye’nin kalbi gibi görüyorum ve bu kalbin sağlığının millet olarak hepimizi ilgilendirdiğini düşünüyorum ve ona göre davranıyorum,” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE A.Ü. MEZUNU VAR  
Rektör Koçak, Türkiye’nin neresine gidilirse gidilsin orada mutlaka bir Atatürk Üniversitesi mezunuyla karşılaşıldığını hatırlatarak mezun sayısının 150 bini aştığını anlattı. Atatürk Üniversitesi’ndeki gelişmelerden de söz eden Koçak, “Şu anda Türkiye’nin en büyük uzaktan eğitim merkezine sahibiz. 20 bin civarında uzaktan eğitim gören öğrencimiz var. Bu sistemi daha da geliştirmenin çabası içindeyiz. Biz, Atatürk Üniversitesi’ni bir cazibe merkezi haline getirmek için uğraşıyoruz. Bir daha geldiğinizde Erzurum’u ve Atatürk Üniversitesi’ni daha da değişmiş ve gelişmiş bulacağınızda kuşku yok” değerlendirmesini yaptı.  

TAŞMAĞAZALAR ELDEN GİTMİŞ, YORUMU  
Eski mezunlar ise, Erzurum’u hiç unutmadıklarını ve şehirde bulunmaktan heyecan duyduklarını belirterek, okudukları dönemde sadece 4 fakültesi olan Atatürk Üniversitesi’nin şimdi mükemmel bir bilim yuvasına dönüştüğünü gözlemlediklerini, kampusu ise çok beğendiklerini, ayrıca Erzurum’u da gelişmiş bulduklarını anlattılar.  

“Sadece Taşmağazalar’a üzüldük,” diyen eski mezunlar, “Bizim zamanımızda adına uygun bir çarşıydı. Mağazalar taştı. Şimdi cephesi taş çok az mağaza kalmış. Taşın yerini pimapen almış. Yani Taşmağazalar gitmiş, pimapen bir çarşı gelmiş, keşke o çarşıyı korumayı başarabilseydi Erzurum,” eleştirisinde bulundular.  

SINIF BULUŞMASI  
KKEF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Ünal ise, organizasyonu kendisinin yaptığını ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini ifade etti‘. Sınıf Buluşması’ adı altında gerçekleştirilen programla eski mezunların yeniden öğrencilik yıllarına döndüklerini ve çok duygulandıklarını anlatan Doğan, şunları kaydetti: “68-72 Dönem mezunlarımız yıllar sonra okudukları Üniversiteyle, havasını soludukları şehirle buluştular. Hatıralarını yad etiler. Bu programı gerçekleştirmiş olmaktan özel bir mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterdim.”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false