G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM´UN KARA KUTUSU

ERZURUM´UN KARA KUTUSU

YA ŞAKİR ÇOBAN KONUŞURSA?

 

 

Erzurum´un sosyal, siyasi, ticari ve bürokratik yapılanmasındaki kripto FETÖ mensuplarını bilen ve onları oraya yerleştiren en etkin isimlerden biri olan FETÖ İmamı Şakir Çoban´ın firari olduğu ve olası yakalanıp konuşturulması durumunda, Erzurum´da pek çok şeyin değişeceği vurgulanıyor.

Erzurum´daki FETÖ yapılanması esrarını koruyor.

En son ana kadar FETÖ ile iş tutan etkin bir zümre mevcut iken, bu zümrenin 15 Temmuz akabinde meydanlarda en önde bayrak salladıkları, vatandaşlara su, ayran, dürüm, dondurma dağıtarak kendilerini kamufle etmeye çalıştıkları iddia ediliyor.

Haber merkezimize gelen bilgiler ise çok ilginç. FETÖ´nün Erzurum Organize Sanayi Bölgesindeki İmamı olarak bilinen firari Şakir Çoban´ın şadamı Zülküf Bakaç´ın gölgesinde Organize Sanayi Bölge Başkanlığı yaptığı ve adeta FETÖ´nün fahri Erzurum Valisi gibi hareket ettiği bilinmekte?

Şakir Çoban´ın, Organize Sanayi Başkanlığı Görevini Zülküf Bakaç´ın yürüttüğü yıllardaki ilişkileri de sırrını korumaya devam ediyor. Tutuklanan pek çok ismin Şakir Şoban´ın adını verdikleri ve Çoban´ın Zülküf Bakaç Başkanlığındaki Erzurum Organize Sanayi Bölgesinde çok etkin olduğunu söyledikleri biliniyor.

Eski Başkan Zülküf Bakaç, döneminde FETÖ´cülere yapılan satışların en büyüğü ise yine sosyal tesis alanının FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak sucundan aranan Firari Şakir Çoban´a sözde ihaleyle satılması oldu. Alt yapısının alıcı firma tarafından yapılması gerekirken, OSB tarafından usulsüz bir şekilde yapılması, Zülküf Bakaç´ın başkanlık yaptığı dönemde büyük tartışmaya neden olmuştu. Satış sonrası ortaya atılan iddialar Sanayi Bakanlığı tarafından incelemeye alınmış, daha sonra ise ört bas edilmişti.

Yine Şakir Çoban´ın firar etmeden önce Eski Organize Sanayi Bölge Başkanı Zülküf Bakaç´la olan ticari ilişkilerinin yetkililerce incelenmesi gerektiği yönündeki ihbarlarda gazetemize ulaşmaya devam ediyor. Tema Marketler Zincirinin de sahibi olan Zülküf Bakaç´ın geçtiğimiz günlerde gözaltına alındığı ve Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakıldığı tüm kamuoyunca bilinmektedir. Fakat Merkezi Erzurum´da bulunan Tema Marketler Zinciri´nin Aşkale ve Oltu İlçelerindeki şubelerinin sahipleri ve yöneticileri geçtiğimiz aylarda FETÖ Terör örgütü kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Kayıplara karışan FETÖ´nün çok önemli Erzurum İmamlarından biri olan Şakir Çoban´ın yakalanıp konuşturulması durumunda, şehirde bütün dengelerin değişeceği iddia ediliyor?

FETÖ İMAMI ŞU SORULARA CEVAP VERECEK Mİ?

--FETÖ´nün Erzurum Organize Sanayi Bölgesindeki yapılanmasının kılcal uçları kimler?

-- Özellikle KUDAKA, SODES VE KOSGEB Projelerinin Erzurum Organize Sanayi Bölgesinde Şakir Çoban ve Zülküf Bakaç´a yakın kişilere verildiği konuşuluyor. Bu Kişiler Kimler?

--Firar etmeden önce kaçıramadığı paraların Erzurum´daki bazı işadamlarında olduğu söylenilen Şakir Çoban´ın paralarını kimler aklıyor?

--AB Projeleri nasıl FETÖ yapılanmasına kaydırıldı?

--FETÖ´nün Erzurum´daki kamufle olan hiyerarşisindeki önemli isimler kimler?

--FETÖ terör örgütü kapsamında şuanda tutuklu olan ve İtirafçı rolü oynayarak yargıyı aldatarak doğruları değil saptırma bilgileri paylaşarak tehlikeyi ikiye üçe katlayan isimler kimler?

--Organize Sanayi Bölgesinde Paralel Kahvaltılar organize edildi mi?

--Afrika´ya Erzurum´dan kuyu açmaya kimler gitti?

--Atatürk Üniversitesindeki FETÖ Karakutuları kimler?

--Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Okul Müdürü ve Müdür yardımcıları içinde ?kripto? var mı?



Anahtar Kelimeler: ERZURUM KARA KUTUSU
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı