G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ERZURUM´UN YILDIZLARI

ERZURUM´UN YILDIZLARI

ERZURUM´UN YILDIZLARI

 

Bir Anadolu Haber Gazetesi Klasiği olan ?Erzurum´un Yıldızları, Siyasetin Yıldızları? bölümünü Okuyucularımızdan gelen yoğun İlgi ve İstek üzerine yeniden siz okurlarımızla buluşturuyoruz.

Seçim sathı mahallinde hızla ilerlerken bilgiye yönelik haberlerden ziyade yoruma yönelik haberlerin Kamuoyunu daha iyi ve net bir şekilde yönlendirdiğini ve bilgilendirdiği kanaati taşıyoruz.

İŞTE 1 Kasım´a giderken Anadolu Haber Gazetesi´nin Bir Klasiği Olan Siyasetin Yıldızları Yorum-Analiz Bölümünü Prof. Dr. Recep Akdağ, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, Gazeteci-Yazar İbrahim Aydemir, İşadamı Ertürk Çimen, Prof. Dr. Kamil Aydın ile açıyoruz. Tüm Siyasetçilere Bol Yıldızlı Günler Diliyoruz.

/resimler/2015-10/19/1137551758396.jpgPROF. DR. RECEP AKDAĞ:

Türkiye ve Erzurum Siyasetinde tartışmasız bir yeri ve tabanı olan Ender Siyasetçilerden birisidir Prof. Dr. Recep Akdağ. 11 Yıllık Sağlık Bakanlığı döneminde Gelişen ve Büyüyen Türkiyemizde Sağlık alanında çok büyük reformlara imza attı. Gerçekleştirmiş olduğu tüm icraatlarında ve yapıtlarında  ismi hiç bir zaman yolsuzluğa, haksızlığa, hukuksuzluğa ve şaibeye bulaşmadı. Erzurum´da temiz siyasetin yüzünün Prof. Dr. Recep Akdağ olduğunu düşünüyor. Kendisine Hak ettiğine tüm kalbimizle inandığımız  5 Yıldızı veriyor. Bu sütunlardan yolcu ediyoruz.

ERTÜRK ÇİMEN (iŞADAMI):

7 Haziran seçimlerinde kaçırdığı trene bir daha binmek için koşturuyor ama siyasi gözlemciler şehrin dinamikleri bu koşunun boş bir koşu olduğunu düşünüyor. Bir yandan Gümüşhaneli olması, diğer yandan şehirde köklerinin olmaması MHP tabanında çok büyük bir rahatsızlık yaratıyor. Para kazanmayla siyasette kazanmanın çok farklı işler olduğunu birisinin çıkıp Ertürk Çimen´e anlatması gerekiyor. Erzurum´la dokuları uyuşmuyor. Vatandaş, Şehrin yapısıyla Dokuları uyuşmayan ve sadece parası olduğu için MHP listelerinde ikinci sırayı doldurduğuna inanılan Ertürk Çimen´i  Erzurum´lu neden Vekil olarak meclise göndersin diyor. Kendisine bu haftaki Erzurum´un Yıldızları köşemizde gökte yıldız bol olduğundan 1/2 yani buçuk yıldız veriyor. Bu sütunlardan uğurluyoruz.

İBRAHİM AYDEMİR (GAZETECİ-YAZAR):

Özü Erzurum´lu, Sözü Erzurum´lu, Duruşu Milli Bir Erzurum Delikanlısı. Tam da AK Parti´nin, AK Partili´nin aradığı siyasetçinin yüzüdür İbrahim Aydemir. Milliyetçi Hareket Partililerin bile (İbrahim Aydemir´in olduğu Listeye biz oy veririz.) Dediği Bir isim olarakl karşımızda. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti´nin şehirden 4 Milletvekili çıkarabilmesinin MHP tabanından AK Partiye kayan oylar olduğunu siyaset uzmanları, şehrin milliyetçileri söylüyorsa bu tespit çok önemli bir tespittir diyoruz. İbrahim Aydemir´i Başarılı ve Milli siyasetinden dolayı 5 Yıldızla bu sütunlardan uğurluyor, bir daha ki dönemde Erzurum için yapacağı çok önemli çalışmalardan dolayı şimdiden kendisini tebrik ediyoruz.

PROF. DR. MUSTAFA ILICALI:

22. Dönemde Erzurum AK Parti Milletvekili olarak görev yaptı. Şehrin Kalkınması ve Gelişmesi açısından Proje desteğine vermiş olduğu önemle isminden sıkça bahsettirdi. Yapmış olduğu projelerin hayatiyete geçmesi için çokta başarılı olmasa da önemli gayretler sarf ettiğini biliyoruz. Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum siyasetinde bir marka olma yolunda tabanda bir karşılık bulmuştur. Siyasetçi halkta teveccühün karşılığı demek olduğuna göre; Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum siyasetinde vardır ve bir markadır. Halkta karşılığı olanın yıldızının olmamasının mümkün olmadığı düşünülürse Mustafa Ilıcalı´yı da bu sütunlardan 4/2 yıldızla uğurluyor. Seçildikten sonra 5 yıldız için gayret göstermesini tavsiye ediyoruz.

ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU:

Erzurum siyasi kulisleri şu ifadeyi net bir şekilde kullanıyor. "Erzurum Siyasi Tarihinin Şeksiz, Şüphesiz En Beleş Milletvekilinin Adı: ZEHRA TAŞKESENLİOĞLU"

Siyaset demek; Halkta bir karşılığı olmak demekse; Köyünden aldığı bir rivayete göre: 3, Bir rivayete göre: 26 oyla seçim kazanan tek milletvekilinin adı Zehra Taşkesenlioğludur. Mahalleye Muhtar, Apartmana Yönetici, Futbol Takımına Kaptan, Derneğe Başkan seçilmek için bile onlarca oy gerekirken Zehra Taşkesenlioğlu köyünden aldığı 3 veya 26 oyla nasıl Milletvekili oldu? sorusunu halk halen daha soruyor.

7 Sülalesini hesapladığımızda binlerce aile bireyi olduğu iddiasında bulunan Zehra Taşkesenlioğlu´na kendi aile etrafı oy vermiyorsa seçmen neden oy versin? Facebook Sayfasında bile 1300 beğeneni olan ama Kendi köyünden oy alamayan Zehra Taşkesenlioğlu´nu bu sütunlardan yıldızsız gönderiyoruz. 

PROF. DR. KAMİL AYDIN:

Erzurum siyasetinin son dönemlerinde her seçimde karşımıza çıkan ismi olarak tanıdığımız Kamil Aydın, 7 Haziran seçimleriyle Milletvekili olmayı başardı. Ama vekil olmak başka, muktedir olmak başka bir şeydir. Kısa bir dönem dahi olsa yapmış olduğu Milletvekilliğinde göz dolduramayan Kamil Aydın bu kısa sürede Erzurum´un hiç bir sorun ve sıkıntısına eğilemedi. Yerele sahip çıkamadı. Genelin vekili görüntüsünün peşinde koştu. Bu tavrı da MHP tabanını ve Erzurum halkını üzdü. Erzurum halkının kısaca demokrasinin vazgeçilmezi sayılan halkın iradesini bir yönüyle yok sayan Prof.Dr. Kamil Aydın´ı bu duruşundan dolayı 1 yıldızla sütunlarımızdan uğurluyoruz.



Anahtar Kelimeler: ERZURUM YILDIZLARI
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli