G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ESKİ MAHKUMLAR İÇİN SOSYAL İÇERİKLİ PROJE

ESKİ MAHKUMLAR İÇİN SOSYAL İÇERİKLİ PROJE

ESKİ MAHKUMLAR İÇİN SOSYAL İÇERİKLİ PROJE

ESKİ MAHKUMLAR İÇİN SOSYAL İÇERİKLİ PROJE

 Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan  Apaçık, hükümlü ve tutuklularla, eski mahkumların tekrar cezaevine dönmemesi için sosyal içerikli bir proje hazırladıklarını bildirdi. Başsavcı Apacık, "İnşallah salı verdiğimiz hükümler cezaevlerine geri dönmezler, biz de cezaevlerinin doluluğu ile değil boşluğu ile övünürüz" dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı,

 Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi ile Erzurum Kalkınma Vakfı`nın (ERVAK) ortaklaşa yürüteceği `Toplumla kaynaştırma ve istihdam projesi`nin tanıtımı Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yapıldı. Vali Sebahattin Öztürk mahkum ailelerinin korunması açısından projenin önemli olduğunu belirterek, "2005 yılında Denetimi Serbestlik Müessesesi kuruldu. Devletin amacı, bu vatandaşlarımızın hem eski durumuna dönmemesi, hem de geride kalanların bundan en az etkilenmesini sağlamaktır. Bizim yapmamız gereken buna ivme kazandırmak, güç vermektir. Kalkınma Bakanlığı`nın uyguladığı SODES projeleri bu kapsamda çok önemlidir. Bu kapsamda 10 milyon lira Erzurum`a tahsis ediliyor. SODES bizim elimizi çözdü, bu tür sosyal projelere imkan sağladık. Bu projeye 229 bin lira aktarılacak. 150 kişi, meslik sahibi olacak ve iş bulacak" diye konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler Ak Parti projenin sosyal desteğe ihtiyacı olan kesime faydalı olacağına dikkati çekti. Belediye olarak tüm olanakları projeninin hayata geçirilmesi için seferber ettiklerini vurgulayan Küçükler, insanların göz yaşlarının akmadığı bir gelecek oluşturmak gayesinde olduklarını bildirdi. 
Son yıllarda ceza infazda önemli değişiklik olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan  Apaçık, "Amacımız, insanlar suç işlediği zaman dört duvara kapatıp, süresini tamamladıktan sonra tahliye etmek değil. Eski hükümlüler tahliye edildikten sonra topluma faydalı bir birey nasıl olurlar bunun hesabını yapıyoruz. Eski hükümlülerin tekrar cezaevlerine geri dönmemeleri için denetimli serbestlik müdürlüğü faaliyetlerini sürdürüyor. Bu projeden çok büyük beklentilerimiz var. Eğitim sonunda inşallah 150 kişi istihdam edilecek. Bu Erzurum gibi bir kentte önemli bir rakam. İnşallah salı verdiğimiz hükümler cezaevlerine geri dönmezler, biz de cezaevlerinin doluluğu ile değil boşluğu ile övünürüz" diye konuştu. 
ERVAK Başkanı Erdal Güzel de cezaevine düşenlerin toplumla kaynaşmasını sağlayacak projenin yanısıra kursiyerlere aile içi şiddet, iletişim ve kadın haklarıyla ilgili eğitici programlar da yapacaklarını belirtti. Tanıtım toplantısı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, kaynakçılık, bilgisayarlı muhasebe, çağrı merkezi operatörlüğü, hasta ve yaşlı bakım kurslarının protokolünü imzaladı. Kayıtların başladığı kurslar Şubat sonunda Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezinde başlayacak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı