G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Esnafı maddi sıkıntıya sokuyor

Esnafı maddi sıkıntıya sokuyor

Esnafı maddi sıkıntıya sokuyor

85126Şehrin merkezi denilebilecek kadar yakın olan Kuloğlu Mahallesi?nde otopark yapılacak diye çalışma başlatılan yer, çevreye zarar veriyor. Çevredeki esnaf mağduriyetin giderilmesini istiyor. Eski Dadaş Sineması arkası, Kuloğlu Mahallesi?nde, otopark yapılacak diye yıkılan kapalı spor salonunun yeri çevreye zarar veriyor. Yaklaşık 7-8 ay önce yıkılan spor salonun yerinde, toz-toprak ve demirlerden özellikle çevre esnafı rahatsız. Esnaf, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
Hem görüntü hem de kirliliğe sebep olduğunu söyleyen mahalle esnaflarından Selçuk Başkan, ?Buraya otopark yapacağız diye 7-8 ay önce gelerek spor salonunu yıktılar. Bir süre, yıkılan yerin temizliğini yaptılar, sonra onuda bıraktılar. Şimdi burası böyle toz-toprak, pislik içinde. Rüzgardan ve arabaların hareketleriyle toz ve toprak, işyerlerimize zarar veriyor. Çoğu zaman, müşteriler sırf buranın yüzünde burada yemek yemiyor, çay bahçelerinde oturmuyorlar. Burası bizi resmen maddi sıkıntıya sokuyor. Bir an önce burası ne yapılacaksa yapılsın.? dedi.
Tam temizlenmediği için yerlerde sabit olan demirlerin arabaların tekerleklerini patlattığını belirten Kenan Usanmaz, ?Burada bir süre temizlik çalışmalı yapıldı. Onuda doğru yapamamışlar. Eski yapının temelinde bulunan demirler sadece yüzeysel olarak kesilmiş. Geride kalan kısmı tuzak gibi ortada duruyorlar. Alanın güvenlik çemberine alınmaması yüzündende herkes arabasını park ediyor. Fark edemeyenlerin araba lastikleri, sabit demirler yüzünden patlıyor. Geçen gün İran plakalı bir araç bu alana park etti. Daha sonra aracını hareket ettireceği sırada lastiği patladı. Arabayı park ederken farketmeyerek inşaat demirinin uç kısmı üzerine park etmiş. Hareket esnasında da lastiğe saplanan demir çıkınca far edildi ama çok geç oldu. Bu yeri bizi, turistlerin gözünde de kötü gösteriyor. Şehri güzelleştirmeye çalışırken daha da kötü ediyorlar. Bir an önce burası bir düzene sokulmalı.? diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı