G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ESOB Başkanlığına Rasim Fırat Yeniden Seçildi

ESOB Başkanlığına Rasim Fırat Yeniden Seçildi

ESOB Başkanlığına Rasim Fırat Yeniden Seçildi

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde (ESOB) seçim heyecanı vardı. 29'uncu Olağan Genel Kurul'da oy kullanan 285 delegeden 190'ının oyunu alan Rasim Fırat bir kez daha Birlik Başkanlığı'na seçildi. Diğer adayHikmet Karaca ise 93 oy aldı.

Esnaf Sarayı'ndaki Zirve Düğün Salonu'nda yapılan 29'uncu Olağan Genel Kurul'a ilgi büyüktü. Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İlhan AydınSosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hulusi Bumin, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, oda başkanları ve STK temsilcilerinin katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Genel Kurul'un divan başkanlığını Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Sekreteri Naci Sultalar yaparken, heyet üyeleri de Ali Özengiz, Alaattin Kılıç, Remzi Keteci ve Mustafa Kotan'dan oluştu. Genel Kurul'da konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise esnafın emrine amade olduklarını belirterek, belediye bünyesinde bir danışmanlık oluşturacaklarını ve esnafın sorunlarına çare bulacaklarını dile getirdi. Sekmen, "Ben bu şehrin hizmetkarıyım. Dertlerimizi, sıkıntılarımızı beklentilerimizi hep birlikte paylaşıp, tartışacağız ve sizlerin sesine kulak vereceğiz. Belediye bünyesinde oluşturacağımız bir danışmanlıkla tüm esnafın sorunlarına çare arayacağız" dedi.

VALİ: 4,5 MİLYON İNSANA HİZMET EDİYORSUNUZ

Esnafın toplumun bel kemiği olduğunu vurgulayan Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak ise esnaftan şikayet değil şükür, hırs değil azim beklendiğini ifade etti. Vali Altıparmak, "Ben çocukken esnaf dendiği zaman sözü senet olan, ismi bankalarda kefalet olan insandı. Esnaf eline, beline, diline sahip olan, güvenilen insandı. Bugün yine böyle çok esnafımız var. Esnafımız bu toplumun aklı ve hafızasıdır. Bu nedenle bir Müslüman'a yakışır güvenilirliği vermek lazım. Şunu çok iyi bilin bölgedeki 4,5 milyon insana hizmet veriyorsunuz. Çünkü burası Erzurum ve tüm bölge illeri buraya geliyor" diye konuştu.

DOSTUNU UNUTMADI

Konuşmaların ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Cüneyt Acır faaliyet raporunu okudu. Delegelerin oy birliğiyle kabul ettiği raporun ardından Birlik Başkanı Rasim Fırat, iki dönem yönetimde birlikte çalıştığı Oltu Esnaf ve Sanatkarlar Odası eski Başkanı Nusret Zengin'e bir plaket verdi.

Daha sonra seçimlere geçildi. 292 delegeden 285'inin oy kullandığı seçimlerde 190 oy alan Rasim Fırat, bir kez daha Birlik Başkanlığı'na seçildi. Rasim Fırat karşısında ikinci kez mağlubiyet yaşayan Hikmet Karaca ise 93 oy aldı. Sonuçların açıklanmasından sonra delegelere teşekkür eden Başkan Rasim Fırat, bir kişi hariç herkese hakkını helal ettiğini söyledi. Başkan Fırat, "Birliğim, yönetim kurulu üyelerim ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum. Bizlere gösterdiğiniz bu teveccüh ve verdiğiniz destekle hizmetlerimize devam edeceğiz" dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Rasim Fırat'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu. Oto Tamircileri Odası Başkanı Fatih Çiftçi, Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, Kunduracılar Odası Başkanı İshak Karslıoğlu, Demirciler Odası Başkanı Zekai Kaplan, Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, Oltu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Samih Türkan.

YÖNETİM KURULU YEDEK: Selim Alak, Ağa Güzelsoylar, Muhsin Çağlar, Murat Nohutçu, Ali Özengiz, Ali Çakar, Naci Altay.

DENETİM KURULU ASİL: Faruk Atalay, Süphan Şahin Feyizoğlu, FatihKantar.

DENETİM KURULU YEDEK: İbrahim Çelik, Fahrettin Harbi, Ömer Durğun

DİSİPLİN KURULU ASİL: Sebahattin BingölFuat Yılmaz, Vahit Karadağ.

DİSİPLİN KURULU YEDEK: Hüseyin Aydın, Rafet Şenyurt, Köksal Zil. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli