G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ESOB`DAN EĞİTİM ATAĞI

ESOB`DAN EĞİTİM ATAĞI

ESOB`DAN EĞİTİM ATAĞI

 ESOB`DAN EĞİTİM ATAĞI

Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği?nin (ESOB) eğitim alanında çalışmaları devam ediyor.
ESOB tarafından hayata geçirilen Sektörel Sorumluluk Projesi?yle işsizlere mesleki eğitim verilecek. Beceri ve mesleki eğitim adı altında düzenlenen 14 adet kursla vasıflı, vasıfsız herkese ücreti mukabilinde beceri ve mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Kurs sonrası başarılı olan kursiyerlere iş bulma noktasında yardımcı olunacak.
Düzenlenecek kurslarla ilgili bilgi veren ESOB Başkanı Rasim Fırat, meslek sahibi olan ve üreten insanların toplum huzurunun da güvencesi olduğunu söyledi. Vasıfsız işsizlerin vasıflı hale getirilmesinde bu tip projelerin daha da önem kazandığını belirten Fırat, ?Meslek sahibi olan ve günün teknolojisini uygulayabilen bireyler, ekonomiye yaptıkları katkılarla hem kendilerinin hem de ülkelerinin refah seviyesini yükseltmektedir. Bizde ESOB olarak düzenlediğimiz kurslarla çalışanımıza beceri işsizlerimize ise mesleki anlamda kendilerini yetiştirecek kurslar düzenliyoruz.? dedi.ESOB bünyesinde düzenlenecek olan kursların 5?er kişilik sınıflarda işin uzmanları tarafından verileceğinin altını çizen Başkan Fırat, ?Kurs kayıtlarımız başladı. Düzenlenecek tüm kurslar için devam mecburiyeti bulunmakta. Kurslarımızı kur esasına göre planladık. 40?ar saatlik 2 kurdan oluşan kurslarımızın bitiminde tüm kursiyerlerimize tertip edeceğimiz bir törenle sertifikalarını takdim edeceğiz. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere iş bulma noktasında referans olacağız. Üniversitemizin İletişim Fakültesi?nden kurslarımıza katılacak olan öğrencilere seçecekleri ikinci bir kursu ücretsiz vereceğiz. Ayrıca lise ve üniversite öğrencilerine indirim yapıp staj imkanı sunacağız.? diye konuştu.
Beceri ve mesleki 80, 200 ve 300 saatlik kurslarda, beceri alanında; Quark XPress, Adobe Photoshop, Adobe Indesigin, Macromedia Freehand, MS Office Uygulamaları, Bilgisayar İşletmenliği, Osmanlıca, İngilizce, Resim ve Fotoğrafçılık, meslek kurslarında ise; Grafikerlik, Web Tasarım, Sekreterlik, Pazarlama, Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanlarında eğitim verilecek.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false