G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ETB` DE EVET KARARI ALDI `EVET DİYECEĞİZ`

ETB` DE EVET KARARI ALDI `EVET DİYECEĞİZ`

ETB` DE EVET KARARI ALDI `EVET DİYECEĞİZ`

ETB` DE EVET KARARI ALDI `EVET DİYECEĞİZ` 

Ticaret Borsası Meclisi bugün yapılan toplantıda 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Anayasa Değişikliği paketine ilişkin referandum?da ?Evet?oyu kullanmak için Meclis kararı aldı.

Ticaret Borsası Meclisi aldığı bir karar ile 12 Eylül?de gerçekleştirilecek olan Anayasa Paketi referandumunda ?Evet? oyu kullanacak. Ticaret Borsası Meclisince yapılan ortak açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; Halkın hür iradesiyle oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ?nin hazırlamış olduğu bu Anayasa değişikliği paketi 12 Eylül 2010 tarihinde halkın onayına sunulmaktadır. Referandumda her kesimin özgürce fikirlerini beyan etmeleri demokrasinin gereğidir.

 
Biz Erzurum Ticaret Borsası Meclisi olarak , referandumda `evet` oyu kullanmanın en önemli vatandaşlık borcu olduğunu düşünüyoruz. Söz konusu Anayasa Değişikliği içeriği kapsamı ve gerçekleştireceği büyük zihniyet dönüşümü ile Anayasa üzerinde bugün?e kadar yapılmış en dikkat çekici ve en köklü değişiklik olma özelliğini taşıyan ve halkımızın takdiri ile yürürlüğü girecek bu hükümlerle Türkiye Cumhuriyeti ileri demokratik standartlara bir adım daha yaklaşırken Dünya normlarına sahip örnek bir hukuk devleti olma yolun da da önemli bir adım atacaktır. Türkiye için adeta bir milat olan 12 Eylül 2010 ?da milletçe uzun yıllardır,özlediğimiz ve arzuladığımız modern demokrasi ve hukuk standartlarıyla bizi buluşturacak,bu Anayasa değişikliğine destek olacağımız bilinmelidir.?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 15.5 ° / 0.8 ° Güneşli
  • Cuma 14 ° / 4.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 10.1 ° / 5.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu