G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Evdeki Hesap Çarşıya Uymuyor"

"Evdeki Hesap Çarşıya Uymuyor"

"EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMUYOR" 

Son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığı Erzurum’da İl Özel İdaresi bu yıl karla mücadele çalışmalarına 4 milyon TL harcadı.  Karla mücadelede köy köy, mezra mezra çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyleyen Erzurum İl Genel Sekreteri Selami Altınok,

“Geçen yılın iki katı oranında bu yıl karla mücadelede harcamalar gerçekleştirdik. Erzurum’da bu yıl kar yağışının fazla bir o kadarda soğuk geçmesi işlerimizde büyük ölçüde zorluklar yaşanmasına neden oldu. 

Bu yıl bütçemizi çıkarırken geçen yıl ki rakamları gözeterek hazırlık yaptık. Maalesef ne var ki evdeki hesap çarşıya uymadı. Düşünebiliyor musunuz bir yıllık akaryakıtımızın yüzde 50’sini ilk üç ayda bitirdik. Bununla beraber yedek parça için harcadığımız kalemleri de eklersek 4 milyon TL bir harcama gerçekleştirdi” dedi.   

Havaların son bir hafta içinde mevsim normallerinde seyretmesiyle köy yollarında yüzde yüzlük açılmanın olduğunu söyleyen Erzurum İl Genel Sekreteri Selami Altınok, “Bu yıl gerçekten çok zorlu bir kış mevsimini geride bıraktık. Hali hazırda kapalı köy yolumuz bulunmuyor. Fakat bazı mezralarımızın yollarının açılması için çalışıyoruz. Bu sabah Hınıs ilçemizde iki mezra yolunun açılması için seferber olduk. İlçe köylerimizde kapalı mezra yollarımızın açılması için çalışıyoruz. İnşallah birkaç güne kadar KÖYDES çalışmalarımızı da açıklayacağız. Şimdi KÖYDES çalışmalarına odaklandık. Bu inşaat sezonunda KÖYDES kapsamında çok etkili çalışmalarımız olacaktır” şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı