G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Fadime Anne Oğlunun Yanına Gitti

Fadime Anne Oğlunun Yanına Gitti

Fadime Anne Oğlunun Yanına Gitti

Burada yapılan saygı duruşunun ardından Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları eşliğinde cenaze defnedilmek üzere götürüldü. Tören sırasında ayakta durmakta güçlük çeken baba Ali Ayvalıtaş Fadime oğlumun yanına gitti” dedi.

Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için 1 Haziran günü Ümraniye'de düzenlenen eylem sırasında, yolu trafiğe kapatmak isteyen grubun arasında giren cipin çarptığı Mehmet Ayvalıtaş (20) yaşamını yitirmişti. Oğlunun ölümünün anne Fadime Ayvalıtaş da rahatsızlanarak önceki gün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Fadime Ayvalıtaş için 1 Mayıs Mahallesi'nde bulunan Pir Sultan Abdal Cemevi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Kadir Gökmen Öğüt, Ankara'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün  annesi Sayfi Sarısülük ve kardeşleri, Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, Diyarbakır'da hayatını kaybeden Medeni Yıldırım'ın kardeşi Mehmet Yıldırım, yoğun bakımda tutulan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan ve Taksim Platformu üyeleri katıldı.   

HALKIN VİCDANINA HAVALE EDİYORUM   
Cenaze töreni sırasında ayakta durmakta zorlanan Ali Ayvalıtaş, Allah kimseye böyle acı göstermesin. Oğlumun duruşmasında suçlular serbest bırakıldı. Sonra eşim hayatını kaybetti. Ben bunları önce Allah'a sonra halkın vicdanına havale ediyorum” dedi. Ankara'da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük Bugün buraya olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınları geldi. Buradaki anneler evlatlarını toprağa gömdü. Bu acıyı hiçbir ana hak etmiyor” dedi. Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül, Taksim Platformu, BDP ve diğer sol örgütler çelek gönderdi.

MEHMET'İN ÖLDÜĞÜ YERDE SAYGI DURUŞU YAPILDI
Cenaze töreni sırasında Ayvalıtaş ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin ardından kadınlar Fadime Ayvalıtaş'ın tabutunu taşıyarak cenaze arabasına koydu. Yaklaşık bin kişilik bir grup tarafından cenaze arabası Mehmet Ayvalıtaş'ın hayatını kaybettiği yere getirildi. Kitle yürüyüş sırasında Anaların öfkesi katilleri boğacak”, Heryer Taksim her yer direniş” sloganları attı. Burada yapılan saygı duruşunun ardından cenaze arabası ve kitle Ayvalıtaş ailesinin yaşadığı evin önüne geldi. Burada Ayvalıtaş ailesi duygusal anlar yaşadı. Cenaze daha sonra defnedilmek üzere Çekmeköy Mezarlığı'nda götürüldü. Anne Fadime Ayvalıtaş'ın cenazesi oğlunun mezarının yanına defnedildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı