G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

FATİH YEŞİLYURT VE YÖNETİMİ GÖREVDEN Mİ ALINIYOR?

FATİH YEŞİLYURT VE YÖNETİMİ GÖREVDEN Mİ ALINIYOR?

FATİH YEŞİLYURT VE YÖNETİMİ GÖREVDEN Mİ ALINIYOR?

 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu düğmeye bastı. Özellikle İl Başkanları, Başkan yardımcıları, akrabaları kamu kurum ve kuruluşları üzerinde ve atamalarda baskı yapıldığı yönünde alınan bilgiler doğrultusunda 10 İl başkanını yakın zamanda görevden alacağını belirtti. 

AK Parti Teşkilat Başkanlığı da il ve ilçe başkanları hakkında etik ve yolsuzluk incelemelerini sürdürüyor. Seçim dönemlerinde yeterince çalışmadığı saptanan ve ilindeki kampanyalarda başarısız olan il başkanlarının da görevden alınması planlanıyor. Bazı il yöneticilerinin özel hayatları ve parasal ilişkileriyle ilgili iddialar da araştırılıyor. 10 civarında il başkanının incelemede olduğu, iddiaların araştırılması için görevden alınma sürecinin başlatılacağı ifade ediliyor.

ERZURUM 10 İL ARASINDA

Gazetemize Ankara Genel Merkez kulislerinden ulaşan bilgilere göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun özel talimatıyla araştırılması istenilen 10 İl arasında ilk sırayı Erzurum alıyor bilgisi ulaştı. Yapılan incelemeler ve Genel Merkeze gönderilen raporlar doğrultusunda; İl Teşkilatının Belediye Başkanlarıyla olan kutuplaşmaları, İl Teşkilatında görev yapan yöneticilerden bazılarının parasal ilişkilerinin hat safhada olduğu iller arasında ilk sıraları alan Erzurum AK Parti İl Teşkilatının önümüzdeki günlerde görev değişikliğine gideceği İddia ediliyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI DA VAR!

MHP´li Meclis üyelerinin AK Parti Genel Merkezine yapmış oldukları şikayet üzerine harekete geçildiği iddia edilen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun talimatıyla incelemeye alınan Belediye Başkanları arasında Erzurum´dan bir Belediye Başkanı ve Yardımcısının geniş ve kapsamlı bir şekilde incelemeye alındığı, yapılan araştırma ve incelemelerin sürdüğü Ankara kaynaklarımızdan ulaşan bilgiler arasında, İkinci dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten bir Belediye Başkanı ve yardımcısının İlçe sınırları içerisinde yanlı ve taraflı İmar komisyonu oluşturduğu, Encümenlerden birisinin ortağı olduğu bilinen bir işadamına o encümenin imzasıyla karar alınarak zararına arsa tahsis ettiği ve aynı tarihlerde Belediye Başkanı ve yardımcısının şehrin en lüks kabul edilen Konutlarından ev alarak taşınması iddiaları üzerine AK Parti Genel Merkezince yapılan incelemelerin devam ettiği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde bu Belediye Başkanı ve yardımcısının akıbeti hakkında Genel Merkezin bir açıklama yapacağı öğrenildi.



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli