G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

FEVZİ BUDAK TUTUKLANDI

FEVZİ BUDAK TUTUKLANDI

FEVZİ BUDAK TUTUKLANDI

FEVZİ BUDAK TUTUKLANDI 

İl Özel İdaresi`ndeki 1 milyon 359 bin liralık hayali okul onarımı yolsuzluğu kapsamında sabah saatlerinde gözaltına alınan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal`ın talimatı üzerine sabah saat 08.00 sıralarında makam odasında gözaltına alınan Milli Eğitim Müdürü Budak, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nde ifade verdikten sonra, adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından tutuklanması istemiyle Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Budak, yaklaşık iki saat süren mahkeme sonunda "Resmi evrakta sahtecilik", "Kamu malıyla dolandırıcılık" ve "Zimmet" suçlamalarıyla tutuklandı. Adliyeden çıkarılırken, yakınlarının "Sen üzülme, yanındayız" diye bağırıp, alkışlayarak destek verdiği Budak`ın ağladığı görüldü. Milli Eğitim Müdürü Budak`ın mahkemede yaptığı savunmada, son sekiz yıldır 12 kez görevinden alındığını ve 66 ayrı soruşturmaya tabi tutulduğuna dikkat çekerek, "Üzerimde büyük bir siyasi baskı var. Böyle bir şey yapmış olsam defalarca yapılan soruşturmalarda mutlaka ortaya çıkardı. Kaldı ki, bu yolsuzluğu ortaya çıkaran da benim" dediği öğrenildi. 
Budak`ın avukatı Uğur Kızılkaya, Özel Güvenlikli H Tipi Cezaevi`ne konulan müvekkilinin tutuklanmasına bugün bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi`ne itiraz edeceklerini açıkladı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı