G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

FİNALDE 9 PROJE SERGİLENECEK

FİNALDE 9 PROJE SERGİLENECEK

FİNALDE 9 PROJE SERGİLENECEK

FİNALDE 9 PROJE SERGİLENECEK 

TÜBİTAK tarafından organize edilen ortaöğretim öğrencileri arası Araştırma Projeleri Erzurum Bölge yarışması sonuçları dün açıklandı. 9 proje Türkiye finalinde sergilenmeye hak kazandı.

Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi`nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Bölge Koordinatörü ve Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen ve bilim insanlarının yetişmesinde önemli bir basamak görevi gören Ortaöğretim öğrencilerine yönelik Araştırma Projeleri Yarışması Bölge sergisinin sonunda sonuçların açıklanması için tören düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Çiftçi, çağımızda bilgi üreten toplumların, her durumda, daima kazançlı çıktıklarına dikkati çekti.Yarışma sonrasında 13- 15 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara`da düzenlenecek olan Türkiye Finalinde sergilenmeye hak kazanan 9 proje şöyle:
"Bilgisayar dalında; Erzurum Hacı Sami Boydak Anadolu Lisesi öğrencileri Muhammet Umut Tekin ve Ilgaz Rafi Kadıoğlu tarafından hazırlanan `Görüntüleme Teknolojisinde Yeniçağ; Kokulu Sinema/ Televizyon`, Rize Özel Kopuzlar Şahika Lisesi öğrencisi Abdüsselam Aslan tarafından hazırlanan ` Obezite ile Sanal Savaş`. Biyoloji dalında; Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencileri Yasin Hacıfazlıoğlu ve Seyit Adem Aslan, tarafından hazırlanan `Erzurum`da Tespit Edilen Bazı Liken Türlerinin Buğday Bitine İnsektisit Etkileri`. Coğrafya dalında; Kars Alpaslan Lisesi öğrencileri Sinem Sadi ve Aslı Yılmaz, tarafından hazırlanan `Kars Çayı Arıtma ve Üzerinde Kırmızı Benekli Alabalık Yetiştirme`. Uygulamalı fizik dalında; Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencisi Mehmet Sıddık Barakalı tarafından hazırlanan `Erzurum`un Karlı Soğuğu`. Kimya dalında; Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şule Ayşegül Eroğlu ve Elif Kübra Geneşke, tarafından hazırlanan `Çevreye Dost Proses; Talyumun Palamut Meşesi ile Adsorbsiyonu`. Matematik dalında; Erzurum Özel Aziziye Fen Lisesi öğrencilerinden Muhammed İkbal Ulvi ve İrfan Tekdir, tarafından hazırlanan `Eşitsizlik Üzerine Yeni Bir Çalışma`. Sosyoloji dalında; Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Rabia Zorlu ve Feyza Coşkun, tarafından hazırlanan `Köyde Yaşayan Kızların Modernleşme Eğilimi`. Tarih dalında; Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencilerinden Fatih Cengizoğlu ve Mustafa Bayansal, tarafından hazırlanan `Kimsesiz Çocukların ve Sokak Çocuklarının Topluma Kazandırılmasında Kazım Karabekir Paşa Modeli: Darül Eytam` projesi."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı