G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

FIS CONTİNENTAL KUPASI`NDA SPORCULAR NEFE KESTİ

FIS CONTİNENTAL KUPASI`NDA SPORCULAR NEFE KESTİ

FIS CONTİNENTAL KUPASI`NDA SPORCULAR NEFE KESTİ

FIS CONTİNENTAL KUPASI`NDA SPORCULAR NEFE KESTİ 

Türkiye?nin ilk ve tek atlama kulelerinde gerçekleştirilen FIS Continental Kupası?nda sporcuların performansları nefesleri kesti. Yarışlarda soğuk havaya rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Erzurum`da Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen `FIS Continental Kupası Kuzey Kombine Yarışları` sona erdi. Yarışların ikinci ayağının birinci etabında, sporcular, Kiremittepe bölgesindeki atlama kulesinden kayaklı atlayış yaptı. Avusturya, Fransa, Almanya, Ukrayna, Finlandiya, Rusya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya`dan 29 sporcunun katıldığı kayaklı atlayışta, 139 puanla Rusya`dan Sergej Maslennikov birinci oldu. İkinciliği 130`ar puanla Rusya`dan Ivan Panin ve Niyaz Nabeev paylaşırken, Almanya`dan Thomas Faller 123.5 puanla dördüncü, Fransa`dan Wilfried Cailleau 118 puanla beşinci ve yine Fransa`dan Geoffrey Lafarge 117 puanla altıncı oldu.

29 SPORCU KATILDI

Yarışların ikinci etabında, Cemal Gürsel Spor Salonu yanındaki alanda, 10 kilometrelik kayaklı koşu yapıldı. Avusturya, Fransa, Almanya, Ukrayna, Finlandiya, Rusya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve İtalya`dan 29 sporcunun katıldığı koşuda, Rus sporcu Sergej Maslennikov birinci oldu. Yarışlarda, Almanya`dan Fabian Riessle ikinci, Fransa`dan Geoffrey Lafarge üçüncü, Rusya`dan Niyaz Nabeev dördüncü, Almanya`dan Michael Duenkel beşinci ve İtalya`dan Armin Bauer da altıncı oldu. Bu arada, yarışların hesaplamalarında daha önce 6. olarak ilan edilen Almanyalı sporcu Johannes Wasel`in 7. olduğunun belirlenmesi üzerine yapılan hata düzeltildi. Dereceye giren sporculara, düzenlenen törenle madalyaları verildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli