G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Flaş... Başbakan Erzurum Adayını Açıkladı

Flaş... Başbakan Erzurum Adayını Açıkladı

Flaş... Başbakan Erzurum Adayını Açıkladı


Flaş... Başbakan Erzurum adayını açıkladı
-Başaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının Mehmet Sekmen olduğunu resmen açıkladı.

TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda aralarında Erzurum'un da bulunduğu 15 ilin belediye başkan adaylarını açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da yola Mehmet Sekmen ile devam edeceklerini duyurdu.

Mehmet Sekmen'in adaylığını açıklamadan önce Erzurum'da yapılan yatırımların yer aldığı tanıtım videosu toplantıya katılanlara izlettirildi. Başta kış oyunları kapsamında yapılan tesisler olmak üzere, sağlık, ulaşım ve milli eğitim yatırımlarının yer aldığı videoda, belediye hizmeti olarak sadece Büyükşehir'in yeni terminal binası ile Yakutiye Belediyesi'nin Yakutiye Kent Meydanı projesine yer verilmesi dikkat çekti.

Tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Başbakan Erdoğan, Erzurum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erzurum'un özellikle kış oyunlarıyla birlikte ciddi yatırımlar aldığına dikkat çekerek, "Kış sporlarında adını bile yeni duyduğumuz branşlarda Erzurum'da sporcuların yetiştiğini görmek insanı mutlu ediyor. Erzurum gelişiyor ve büyüyor. Büyütmeye de devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan kısa konuşması sonrasında mevcut Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'i "selamlama konuşması" için kürsüye çağırdı. Başkan Küçükler, AK Parti'nin bir neferi olarak görev yapmaya devam edeceğini ve görevini alnının akıyla devrettiği içinr mutlu olduğunu belirterek, kendisine bu görevi 10 yıl boyunca layık gören Başbakan Erdoğan'a da teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, daha sonra "Siyasette onlarca yıldır beraber olduğumuz, aynı yolda yürüdüğümüz bir arkadaşımız" sözleriyle Mehmet Sekmen'i partisinin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladı ve kürsüye davet etti.
Başbakan, ardından da AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile birlikte Erzurum Milletvekilleri'ni de kürsüye çağırarak, Mehmet Sekmen ile birlikte medyaya poz verdi. Erdoğan, fotoğraf çekimi sonrasında Erzurum heyetiyle birkaç dakikalık mini bir toplantı yaptı.

AK Parti'nin Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Sekmen, tebrikleri grup toplantısında kabul ederken, Erzurum'a da Cumartesi günü geleceği öğrenildi...

Erdoğan'ın açıkladığı adaylar;

ARDAHAN: Belediye başkan adayı Faruk Köksoy

IĞDIR: Belediye başkan adayı Mustafa Buluş

ERZİNCAN: Belediye başkan adayı Cemalettin Başsoy

BİNGÖL: Belediye başkan adayı Yücel Barakazi

HAKKARİ: Belediye başkan adayı Osman Kızılban

RİZE: Belediye başkan adayı Reşat Kasap

BİTLİS: Belediye başkan adayı Fehmi Alaydın

BATMAN:
Belediye başkan adayı Mehmet Emin Ekmen

AĞRI: Belediye başkan adayı Hasan Arslan

ERZURUM: Belediye başkan adayı Mehmet Sekmen

VAN: Belediye başkan adayı Osman Nuri Gülaçar

SAMSUN: Belediye başkan adayı Yusuf Ziya Yılmaz

HATAY: Belediye başkan adayı Sadullah Ergin

DİYARBAKIR: Belediye başkan adayı Galip Ensarioğlu

ŞANLIURFA: Belediye başkan adayı Celalettin Güvenç


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli