G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Gece kayağına yoğun ilgi

Gece kayağına yoğun ilgi

Gece kayağına yoğun ilgi

85442Cem Bakırcı`nın haberi-Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, kayağın sadece bir spor olmadığını belirterek, "Bir ülkenin kalkınması için rol oynayabileceğini, gerekçelerini ve delillerini ortaya koyarak önemli bir katkı faaliyeti yapmak istiyoruz. Kayak sadece bir spor değil, ülkenin kalkınma madenidir. Kayak sporu, dağlarımız bizim için petrol kaynaklarımız" dedi.

 "HEDEF YÜZ BİN SPORCUYA ULAŞMAK"
Palandöken xanadu Otelde düzenlenen iftar yemeğinden sonra slayt gösterimi ile sunum yapan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, hedeflerinin 100 bin sporcuya ulaşmak, bu sporun ekonomiye daha fazla katkı vermesini sağlamak olduğunu söyledi. Kayağın gelişimi için kalkınma projesi oluşturduklarını belirten Yarar, "Kayak sadece bir spor değil. Bir ülkenin kalkınması için rol oynayabileceğini, gerekçelerini ve delillerini ortaya koyarak önemli bir katkı faaliyeti yapmak istiyoruz. Belediyeleri, yerel yönetimleri, yetkililere bunları anlatıp bilinçaltı oluşturmak hedefindeyiz. Türkiye`de kayak sporuna olan ilgiyi artırmak için her kesimle görüşmelerimiz olacak Kayak sporu, dağlarımız bizim için petrol kaynaklarımızdır. "dedi.

"DÜNYA`NIN MODERN KULELERİ ERZURUM`A KAZANDIRILMIŞTIR"

Federasyon Başkanı Yarar, Türkiye`de kayak sporuna ilginin çok az aldığını ve 48 bölgede kayak sporu yapılabileceğini ifade ederek," Devletimiz çok büyük bir yatırım yaparak, dünyanın en modern atlama kulelerinden birini Erzurum`a kazandırmıştır. Ne yazık ki Universiad`dan sonra çok sıhhatli çalıştığından bahsetmek mümkün değil. İki yıllık bir süre içerisinde de faaliyet gösteremez hale gelmesi, kayak camiası ve Erzurumlular açısından çok üzücüdür. Biz federasyonu olarak 19 Nisan`da görevi devraldıktan sonra çok önem verdiğimiz Erzurum`daki bu soruna arkadaşlarımızla birlikte müdahale ettik. Burada ciddi bir tespit dönemi geçirdik. Şimdi bu gün Erzurum`da Milli Takım sporcularımız kampa girmiştir. Büyükşehir Belediyesi ve Atatürk Üniversitesinin katkılarıyla kayağın yaz versiyonunu halkla tanıştırmak, sevdirmek ve heyecan oluşturmak."

PROTOKOL, GECE KAYAĞINI BALKONDAN İZLEDİ

Kayakla Atlama A Milli takımı ile yıldızlar ve gençler takım sporcuları, suni çimde gece kayakla atlamada 20- 40 ve 60`lık rampalardan yaz atlayışlarını Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ile davetliler izledi. 

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, balkon`dan izledi. Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, sporcuları ödüllendirdi.

MİLLİ TAKIM, 15 KİŞİLİK KAFİLE İLE KAMPA GİRDİ

Finlandiyalı Dünya Şampiyonu başarılı sporcu teknik adam Pekka Niemela gözetiminde, Türk A Milli Yıldızlar ve gençlerden oluşan 15 kişilik sporcu kafilesi kampa girdi. Sporcuların atlayışları izleyenlerin nefeslerini kesti.  Atlayışlar sonrasında Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı

"FİNLANDİYALI BAŞARILI ŞAMPİYONU TRANSFER ETTİK"

"Türkiye`ye çok kısa süre içerisinde dünyanın en önde gelen kayakla atlamada başarılı olan ülkelerinden biri olan Finlandiya`nın milli takım hocası Niemela Pekka`yı transfer ettik. Atlama kulelerinde yeni sezonu açtık. Kayak çok önemli bir turizm. Bizim petrol kaynağımız dağlarımızdır. Bunun bilinci ile hareket edeceğiz. En büyük hedefimiz sporcularımızı 2018 Kore Kış Olimpiyatlarına hazırlamak ve madalya almaktır."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı