G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞANAN SIKINTILAR BU YIL YAŞANMAYACAK

GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞANAN SIKINTILAR BU YIL YAŞANMAYACAK

GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞANAN SIKINTILAR BU YIL YAŞANMAYACAK

GEÇTİĞİMİZ YIL YAŞANAN SIKINTILAR BU YIL YAŞANMAYACAK
Et satış mağazaları nedeniyle kasap esnafının tepkisini çeken Et ve Balık Kurumu`na (EBK) Erzurum Kombina Müdürlüğü`nde Ramazan hazırlıklarına şimdiden başlandı.Et satış mağazaları nedeniyle kasap esnafının tepkisini çeken Et ve Balık Kurumu`na (EBK) Erzurum Kombina Müdürlüğü`nde Ramazan hazırlıklarına şimdiden başlandı. Erzurum Kombina Müdürlüğü, Ramazan ayına özel olarak yürüteceği çalışma programı kapsamında kavurma ve sucuk üretimini iki katına çıkartacak.

Erzurum Et Kombinası`nda Ramazan hazırlıkları başladı. Başta kavurma ve sucuk olmak üzere, diğer et ve et ürünlerinde kapasite artırımına gidecek olan Erzurum Et Kombinası, vatandaşı Ramazan ayında da etsiz bırakmayacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla özel bir çalışma programı yürüteceklerini söyledi. Atasever, Ramazan ayında vatandaşın kavurma ve sucuk ürünlerine olan talebinin arttığına dikkati çekerek, "Vatandaşımızın bu yöndeki beklentilerini karşılamak amacıyla şimdiden harekete geçtik. Kavurma ve sucuk imalatımızı Ramazan ayı dolayısıyla iki katına çıkaracağız." diye konuştu.
Kavurma imalatı için gerekli kazanlarda kapasite artırımına gittiklerini ve Ramazan`da günlük 500 kilogram kavurma üreteceklerini açıklayan Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, aynı şekilde sucuk üretimini de, bin 500 kilograma çıkaracaklarını belirtti. Atasever, "Ramazan ayında her gün 500 kilogram kavurma üreteceğiz. Halen haftada 750 kilogram olarak ürettiğimiz sucuğu ise, bin 500 kilograma çıkaracağız. Böylece üretimimiz iki katına çıkmış olacak." ifadelerini kullandı.

Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, geçtiğimiz yıl Ramazan ayında et sıkıntısı yüzünden vatandaşın zor günler geçirdiğini hatırlatarak, aynı tablonun bir daha oluşmayacağını dile getirdi. Atasever, "Geçtiğimiz yıl piyasada yaşanan et sıkıntısı, kombinamızın acil müdahalesiyle ortadan kaldırılmış ve vatandaşımıza tüm zorluklara rağmen taze et ulaştırılmıştı. Sonraki dönemlerde de piyasaya yönelik olarak yürütülen çalışmalar sayesinde hem fiyat tırmanışını durdurduk, hem de vatandaşın et ihtiyacını ortadan kaldırdık. Bugün vatandaşlarımız kasaplar aracılığıyla bile ekonomik fiyatlardan et satın alabiliyorlar. Bu gidişat Ramazan ayında da değişmeyecek. Tam tersine imalat kapasitesini artırarak, vatandaşın yoğun talebini anında karşılayacak ve herhangi bir sıkıntının yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. Özellikle kavurma ve sucuk noktasında da, geçtiğimiz yıl karşılaşılan sorunlar olmayacak. Vatandaşımızın huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için her türlü imkanımızı seferber etmiş durumdayız. Hazırlıklarımıza şimdiden başlamış olmamız bile bu seferberliğin bir parçasıdır." ifadelerini kullandı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı