G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

GELECEĞİMİZİ SOKAKTAN KURTARDIK

GELECEĞİMİZİ SOKAKTAN KURTARDIK

GELECEĞİMİZİ SOKAKTAN KURTARDIK

GELECEĞİMİZİ SOKAKTAN KURTARDIK

Sokakta çalışan çocukların suç ve suç ortamlarından uzaklaştırılması amacıyla Erzurum Valiliği`nce oluşturulan, Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi (ÇODEM)`nde eğitim gören 70 çocuk seslendirdikleri eserler ve sergiledikleri sportif performansla büyük beğeni topladı.
    Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde faaliyet gösteren ÇODEM`de 15 yaş grubundaki kız ve erkekler yıl boyunca edindikleri becerileri sergiledi. Sağlık İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Eğitim Salonu`nda düzenlenen programla ÇODEM`de eğitim gören çocuklar müzik, spor ve edebi yeteneklerini sergiledi.
   
yöremizi türkülerini koro ve solo olarak sunan öğrencilerin sahne performası dinleyicilerin büyük alkışını aldı. ÇODEM Koordinatörü Abdulhakim Zafer, sokaktan kurtardıkları çocukların kültürel, edebi ve sportif yönlerini ortaya çıkarttıklarını söyledi.Zafer, çocukların yanı sıra ebeveynlere de sosyal hizmet uzmanlarınca 14 hafta boyunca iletişim ve davranış konularında eğitim verildiğini söyledi.
    Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü`nün katkıları ile çocukları sokaklardan kurtardıklarını ifade etti. ÇODEM`deki çocukların eğitimine büyük önem verildiğini ve buradan yetişen çocukların suç ve suç ortamlarından uzak kaldığına dikkat çeken Aydın, `Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızı sokaktan, yani suç ortamından kurtardık. Sevgi ve şefkatle yaklaştığımız bu çocuklarımız aldıkları eğitim sonucunda örnek bireyler haline geldiler. Ebru, şiir, uzakdoğu dövüş sanatları, ve müzik eğitimi alan bu çocuklarımızın estetik duyguları gelişti.` diye konuştu.
    Programa Vali Sebahattin Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, BEAH Başhekimi Fazlı Erdoğan ile çok sayıda davetli katıldı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı