G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Google Chrome´un o özelliği kaldırılıyor

Google Chrome´un o özelliği kaldırılıyor

Google, kullanıcılardan ilgi görmediğini düşündüğü Chrome´un önemli özelliklerinden birini bugünden itibaren kaldırmaya karar verdi.

 

 

Google, Chrome´un uyarı merkezini geçen sene web tarayıcısından kaldırmıştı. Şimdi ise sıra, Windows, Mac ve Linux´ta çalışan App Launcher´a gelmiş görünüyor. Kapatılacağı açıklanan Chrome App Launcher, Chrome uygulamalarına görev çubuğundan ulaşmanıza izin veriyordu.

Aracın artık geliştirilmeyecek olmasının nedeni, Google´ın verilerine göre kullanıcı sayısının çok az olması. Araç Google hizmetlerine daha hızlı ulaşmayı sağlamak istese de Google´a göre çoğu kullanıcı, uygulamaları Chrome içerisinden açmayı tercih ediyor.

Chrome OS´taki App Launcher ise işletim sisteminin önemli bir parçası olduğundan kaldırılmayacak. Değişiklik yalnızca Windows, Mac ve Linux kullanıcılarını etkileyecek. Çubuğu şu an kullanıyorsanız, yakında bir uyarı alacaksınız ve App Launcher´a veda etmiş olacaksınız.

Chrome´da uygulamalarına yer imleri çubuğundaki Uygulamalar düğmesine tıklayarak veya adres çubuğuna chrome://apps yazarak ulaşmaya devam edebilirsiniz.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli