G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KİTAP

GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KİTAP

GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KİTAP

GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KİTAP 

Erzurum`da çeşitli yaş gruplarından bin görme engelliye sesli kitap dağıtıldı. Erzurum merkez Yakutiye Belediyesi, Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Beyaz Baston Derneği, SODES kapsamında, `Görmeyen Gözlere Sesli Kitap` projesini sonlandırdı. Proje kapsamında Erzurum genelindeki bin görme engelli vatandaşa sesli kitap, mp3 ve cd dağıtıldı. 

Güneydoğu Gazisi Sedat Aktepe`nin de bulunduğu törende doğuştan gözleri görmeyen 14 yaşındaki Ömer Faruk Bektaş`ın okuduğu hikaye duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Vali Yardımcısı Mehmet Gök, sivil toplum örgütlerinin SODES kapsamında geliştirdikleri sosyal içerikli projelerin tamamına yakınının Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile Kalkınma Bakanlığı`ndan geçmesinin sevindirici olduğunu söyledi. 
2010`da 57, 2011`de ise 87 sosyal içerikli projenin DPT ve Kalkınma Bakanlığı`ndan geçtiğini ifade eden Vali Yardımcısı Gök, "9 milyon 874 bin lira tutarındaki projelerin DPT`den geçmesinden memnunuz. Önceki gün de 6 ek projenin kabul edildiğini buradan müjdelemek istiyorum." diye konuştu. 
Yakutiye Belediye Başkan Vekili Ferhat Mergan ise sosyal belediyecilik yaparak, engellilerin toplumsal yaşama aktif olarak katılabilmeleri için bütün imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut`un da sesli kitap için mikrofon başına geçtiğine vurgu yapan Mergan, "İl genelindeki görme engelliler için başkanımız mikrofon başına geçip kitap okudu." açıklamasında bulundu. 
Beyaz Baston Dernek Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu da modern ülkelerde engellilerin bilgi kaynaklarına kolay ulaştığını anlattı. Kocaoğlu, Türkiye`de de engellilerin önündeki engellerin kalkmasının sevindirici gelişme olduğuna işaret ederek, "Anlayış olarak, felsefe olarak sağlıklı diğer vatandaşlarla aramızdaki ayrımcılıkların kaldırılmasını amaçlayan bu tür etkinliklerin uygulanmasından memnunuz." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false