G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Gözler Bu Toplantıda

Gözler Bu Toplantıda

Erzurum´da 20 ilçe arasından Cumhur İttifakı adayı olacak mı? sorusunun cevabını merakla bekleyen MHP Erzurum İl teşkilatları bu toplantıya kitlendi.

Erzurum´da 20 ilçe arasından Cumhur İttifakı adayı olacak mı? sorusunun cevabını merakla bekleyen MHP Erzurum İl teşkilatları bu toplantıya kitlendi.

İşte detaylar?

MHP Erzurum İl Başkanlığının dört ilçe için Ankara´ya rapor sunduğu öğrenildi. O ilçeler içerisinde Aşkale, Oltu, Çat ve Merkeze bağlı Aziziye olduğu bilgisine ulaşıldı. 
 
Raporda; Oltu Belediye Başkan Adaylığı için öne çıkan Nurettin Taşçı isminin Tüm Oltu halkı tarafından istenilen isim olduğu öne sürülürken, Aşkale´de Mahmut Budakın ismiyle AK Parti Adayından daha fazla oy alacağı belirtildi. Yine MHP´nin Ankara´ya sunmuş olduğu raporda Çat İlçesinde Yusuf Has isminde karar kılınması için detaylı rapor sunulduğu öğrenilirken, merkez İlçelerimizden de Aziziye´yi özellikle istediklerini belirttikleri ulaşan bilgiler arasında. Aziziye İlçesinde Mustafa Kızılyar isminin İlçe merkezde, mahalle ve köylerde vatandaşlar tarafından AK Parti ve MHP´nin İttifak Adayı olarak istenildiğinin rapor edildiği bilgisine ulaşıldı. 
 
Bu ilçelerden en az üç tanesini Cumhur ittifakı kapsamında almayı isteyen MHP Erzurum teşkilatlarının gözü Ankara´da.
 
Bugün  MHP lideri Devlet Bahçeli, MYK üyeleriyle bir araya gelecek. Seçime hazırlık çalışmalarının masaya yatırılacağı toplantıda, Cumhur İttifakı´nın ruhuna aykırı davranılmaması ve ittifakı zedeleyici söylemlerden kaçınılması konusundaki hassasiyetlere vurgu yapılacak. MHP, şu ana kadar 3´ü büyükşehir, 46´sı il, 602´si de ilçe ve belde olmak üzere toplam 651 adayı açıkladı. Bu toplantıda geriye kalan başta Erzurum, Kocaeli ve Samsun  olmak üzere Büyükşehirler için karar alınması bekleniyor. 


Anahtar Kelimeler: Gözler Toplantıda
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı